Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

PVV: 'Douglas mag erbij'

Laatste update:

Echter, we hebben het allemaal mis. Want de PVV zal ons dit weekend weer eens verrassen. De belangrijkste reden dat de PVV nog geen standpunt heeft over dit onderwerp is het nog niet kunnen beschikken over de scoutingsrapporten van Douglas. Ze onderzoeken alles tot in de puntjes, zo zijn ze nu eenmaal bij de PVV. Gezien de belangstelling die dit onderwerp op de fora in Nederland geniet, heeft kamp Wilders voor aanstaande zaterdag meerdere scouts aangesteld. Bij een goede pot van Douglas tegen Ajax, zal de heer Wilders nog even een sms'je versturen met de tekst: 'Douglas mag erbij -Een smiley voor extra zetels zou niet misstaan op deze plaats-!'. Uit de peilingen van zondag, want Maurice (het valt nog net buiten de sjabat) moet dit toch echt even meten, blijkt dat Wilders in zijn eentje een kamermeerderheid zou genieten. Wilders maakt hier wel even een breekpunt van. CDA en VVD kunnen het hier niet in vinden en het regeerakkoord gaat niet door. Als Douglas dan geen naturalisatie verdient, dan weet ik het ook niet meer.

Clubs mogen scouten om een speler te kopen, waarom mag de PVV niet scouten alvorens Douglas te naturaliseren. En hiermee zet ons eigen Geertje zijn voetsporen in de toekomst van het vaderlandse voetbal. Ome Geert heeft dit goed gezien. De voetballerij is niet meer wat het geweest is. Landenteams in heel Europa sjoemelen met de paspoorten van Zuid-Amerikaanse spelers om hun nationale elftal te versterken. Wanneer landen als Italie, Spanje en Duitsland spelers gaan naturaliseren, en wanneer ze in Engeland een Mikel Arteta willen naturaliseren, dan horen wij Nederlanders des te meer bereid te zijn om spelers te naturaliseren. Het naturaliseren van mensen is in Nederland nooit een probleem geweest. Moet je hier vijf jaar wachten op je papieren, in Spanje is het tien jaar en in Engeland wacht Mohamed Al Fayed nog steeds op zijn Engelse nationaliteit.

Nederlanders zijn van nature handelaren, altijd al geweest. Spreek je geen Nederlands? Dan proberen we het in het Engels, lukt jou dat ook niet, dan scheppen we even op met onze Spaanse, Franse of Duitse talenkennis die we op school en op vakanties hebben geleerd. Zo is Nederland ook in Europa, we mogen ons eigen bedrijven en vaderlandse trots niet extra ondersteunen vanuit Europa. En de Nederlandse staat ziet toe hoe we elk jaar vaderlandse bedrijven failliet moeten verklaren of aan een zijden draadje en de beademingsapparatuur in leven houden. Fokker en Spyker hebben we al vaarwel gezegd. Net als Hoogovens die eieren voor hun geld hebben gekozen. En dan heb ik het nog niet over Fortis, ABN- Amro en DSB. Zouden de Fransen dat doen met Renault? Of de Italianen hetzelfde doen met Alitalia? Die hadden al twintig keer failliet verklaard moeten worden. Natuurlijk niet. Tegen alle Europese richtlijnen in, steunen deze staten hun vaderlandse trots. Waarom? Hun eer staat op het spel.

Neen, Nederlanders zijn nooit goed geweest in het begrijpen van wat dit nou precies inhoudt. Nederland staat in Europa voorop in de strijd tegen de soevereiniteit van de staat, en gedraagt zich als een tam lammetje, die onderworpen is aan de Europese wetgeving. Dat terwijl landen als Italie, Duitsland, Engeland en Frankrijk van alles verzinnen om hun eigen soevereiniteit te bewaken.

Neen, ik kan mijn lach niet onderdrukken wanneer we het over vaderlandse trots hebben. En al helemaal niet wanneer we zo een Nederlandse trots-o-meter op Douglas willen toepassen. Hebben jullie die trots-o-meter wel op Wesley Sneijder toegepast? Deze speler heeft het hele wereldkampioenschap van Robin van Persie en Rafael van der Vaart verpest enkel en alleen omdat hij hoopte hierdoor als de sterspeler van het Nederlands elftal uit te komen. Sneijder speelde een egoïstisch wereldkampioenschap. Hij speelde in zijn eentje Van Persie uit de wedstrijd. Niemand, maar dan ook niemand hoor ik over de egoïsme van deze speler. Een speler die zijn eigen trots ver boven die van het elftal zet. Een speler die in de 117e minuut van de finale bij een 1-0 achterstand vanaf de middenstip op Iker Casillas schiet. Toen zakte de moed in de schoenen van de Nederlandse voetballers. De wedstrijd was toen gespeeld.

Neen, ik vind dat men bij zichzelf moet onderzoeken wat de reden is van al die negativiteit over het versneld naturaliseren van Douglas. Dat is zeker geen sportieve. Douglas komt zo in de basis. Hij is er klaar voor en we hebben gewoon geen goede centrale verdedigers. Al vier jaar klaagt iedereen, alvorens een groot toernooi begint, bij steen en been dat we achterin zwak zijn. We missen gewoon een keiharde beresterke buffel die kopsterk is. Doet die mogelijkheid zich voor, waarderen we het niet.

Na vijf jaar zou Douglas Nederlander kunnen en mogen worden, vinden de meesten. Maar een versnelde procedure, mag niet. Vier jaar zou te snel zijn. Denken we nou echt dat Douglas na vijf jaar meer voor Nederland gaat voelen dan voor Brazilië? Hebben we alleen Douglas hiermee? Zou een stijging van de marktwaarde van Douglas ook niet goed zijn voor FC Twente en de Nederlandse competitie? Een paar interlands voor de vice-wereldkampioen en Douglas is een paar miljoentjes meer waard. Het zou toch echt dom zijn als we dit niet als een investering zien.

Bovendien is Douglas een jongen met een christelijke achtergrond. Dat past bij de Joods-Christelijke, Nederlandse cultuur. Douglas spreekt de taal en heeft geen importbruid. Hooguit neemt hij er eentje mee. Maar dat doen de andere internationals ook. Douglas heeft een aanzienlijk salaris en levert een positieve bijdrage aan de Nederlandse samenleving. Bij goede prestaties in het buitenland zal ook hij een uithangbord zijn voor dit kikkerlandje. Al met al zie ik het rooskleurig in voor Nederland als Douglas zich naturaliseert. Het liefst zo snel mogelijk. Straks stuurt Duitsland haar scouts op Douglas af. En eerlijk is eerlijk, ik zou het echt zuur vinden om Douglas in de finale van het Europees Kampioenschap in een Duits shirt tegen Nederland het winnende doelpunt zien scoren.

Meer nieuws

Santiago Gimenez daadwerkelijk in beeld in top van de Premier League
31
VZ Kort: Parma keert na drie seizoenen terug in Serie A
77
Manchester United hakt knoop door over toekomst Erik ten Hag
38
Plottwist: Bayern München krijgt derde afwijzing in zoektocht naar trainer
38
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10
Malen en Maatsen trekken extra profijt uit Champions League-zege op PSG
9

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties