Q7 steelt weer harten FC Porto-fans, Benfica loopt uit op Sporting

FC Porto - Arouca 4-1
Quaresma staat dit seizoen op zeven doelpunten in dertien duels voor Porto. De rechtsbuiten benutte, nadat Silvestre Varela was neergehaald, na twaalf minuten een strafschop voor de 1-0 en had voor rust opnieuw kunnen scoren, maar miste dit keer een penalty. Op dat moment stond het 2-0, want met heel wat acrobatiek had Carlos Eduardo de marge verdubbeld. Arouca maakte weinig indruk, maar kwam door toedoen van Rui Sampaio toch terug in de wedstrijd. Quaresma maakte er na 85 minuten met een volley 3-1 van en werd getrakteerd op een applauswissel. Jackson Martínez pikte ook nog een goal mee. Porto wist het eerste duel sinds het ontslag van coach Paulo Fonseca dus te winnen en staat op 46 punten. Sporting heeft er 48 en Benfica 55.

Benfica - Estoril 2-0
Benfica heeft nu alweer zijn laatste vijf wedstrijden gewonnen en verloor dit seizoen pas één keer in de competitie. De ploeg van Jorge Jesus is dan ook hard op weg naar de landstitel en was na negentien minuten klaar met Estoril. Luisão kopte een hoekschop na vijf minuten tegen de touwen en Rodrigo verdubbelde de marge na een mooie voorzet van Guilherme Siqueira. Benfica bleef maar aanvallen en Lima miste voor rust nog een reuzenkans op de 3-0. De Braziliaan dacht kort na rust wel te scoren, maar dat doelpunt werd onterecht afgekeurd. De score veranderde niet meer en Benfica kende hierdoor een goede generale voor het Europa League-treffen van donderdag met Tottenham Hotspur. Estoril verloor voor het eerst sinds 2 december (Vitória Guimarães, 0-2).

Vitória de Setúbal - Sporting Portugal 2-2
Islam Slimani kreeg de voorkeur boven clubtopscorer Fredy Montero en beschaamde het vertrouwen niet. De Algerijn kopte na 35 minuten na een voorzet van Cédric Soares raak en zette Sporting daarmee verdiend op voorsprong. Eerder werd een geldig lijkend doelpunt van Adrien Silva nog afgekeurd. Rafael Martins trok kort na rust de stand gelijk, maar Adrien zette de hoofdstedelingen met een benutte strafschop vijf minuten voor tijd weer op voorsprong. Aan de andere kant ging het leer even later ook op de stip en Ricardo Horta faalde niet: 2-2. Sporting verspeelde hierdoor na drie zeges op rij weer punten, terwijl Vitória de Sétubal een belangrijk punt pakte in de strijd tegen degradatie.