Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Qua opleiding en faciliteiten schrijf ik Ajax dan ook wel iets hoger aan'

Laatste update:

De Wit mocht bij Sporting regelmatig met de hoofdmacht trainen. "Ik zag hoe de spelers steeds meer wilden vechten voor elkaar", vertelt hij in het Algemeen Dagblad. "Dat was de ene kant, maar aan de andere kant hadden ze ook de individuele kwaliteiten om mooi voetbal te laten zien. Portugezen zijn heel geslepen. We weten in Nederland hoe vervelend ze kunnen zijn. Dit Sporting doet ook alles om te winnen. Maar daarnaast is het ook wel een technische ploeg met ervaring."

Behalve Coates moet Sporting tegen Ajax ook Pedro Goncalves missen. De 23-jarige Portugese aanvaller kampt met een blessure. "Een spits die vrijwel elke wedstrijd scoort, terwijl je hem soms niet eens ziet. Hij kan wel eens de volgende worden die een toptransfer gaat maken", vervolgt De Wit, die in Portugal te maken had met Nuno Mendes als concurrent. De linksback ontwikkelde zich stormachtig en verdiende de afgelopen transferperiode een toptransfer naar Paris Saint-Germain, dat hem voor zeven miljoen euro op huurbasis overnam. In de huurdeal is een koopoptie van veertig miljoen euro opgenomen.

Sporting leidt talenten op en haalt daarnaast vaak jonge spelers naar Lissabon, om hen vervolgens verder te ontwikkelen. "Sporting zoekt daar een beetje een balans in", aldus De Wit, die van 2014 tot 2018 in de Ajax-jeugd speelde. "De club houdt van opleiden en probeert elk jaar een paar jongens klaar te stomen, maar haalt ook wel veel jonge spelers in de hoop dat zij doorbreken en snel en goed verkocht kunnen worden. Qua opleiding en faciliteiten schrijf ik Ajax dan ook wel iets hoger aan."

De Wit geeft aan dat hij niet zou weten op welke club hij zijn geld moet zetten als Sporting en Ajax elkaar woensdagavond treffen. "Wat wellicht in het voordeel van Ajax is, is dat de spelers van Sporting wat minder Europese ervaring hebben. Alleen is het wel zo dat ze zich daarin nu ook willen bewijzen tegenover het Portugese publiek, omdat Sporting de afgelopen jaren weinig heeft laten zien Europa.''

-
Wat verwacht jij van Sporting Portugal - Ajax?

Meer nieuws

Live meepraten in de Premier League: Chelsea - Tottenham Hotspur
3
'Mohamed Salah is de meest egoïstische speler die ik ooit heb gezien'
5
PSV'er Johan Bakayoko ziet alleen Jude Bellingham en Florian Wirtz voor zich
4
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10
Nachtmerrie voor Lucas Hernández: streep door EK en restant 2024
6
Vitesse haalt enkele uren na start crowdfundingsactie helft van streefbedrag op
33

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties