Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Quincy Promes bekent dat hij zijn neef wilde doodsteken

Laatste update:

Promes wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van poging tot doodslag en zware mishandeling van zijn neef op een familiefeestje in Abcoude op 25 juli 2020. Promes ontkende tot nu toe dat hij zich hieraan schuldig heeft gemaakt ruim anderhalf jaar geleden, maar in de transcriptie van de tapgesprekken die de NOS in handen heeft valt te lezen dat Promes zijn neef dood wilde steken. De bewuste telefoongesprekken met diverse familieleden vonden plaats in de nacht na de veelbesproken steekpartij tijdens de familiebijeenkomst.

Rechtszaak tegen Promes uitgesteld: slachtoffer vindt aanklacht te licht

De strafzaak tegen de aanvaller wordt sowieso pas in een later stadium behandeld.Lees artikel

De NOS publiceert dinsdagavond op zijn website enkele gesprekken die Promes had met familieleden in de uren na de steekpartij. Zo sprak hij onder meer telefonisch met zijn vader, die de volgende vraag kreeg van de vleugelaanvaller. "Waarom spring je voor die neef van je? Je hebt zijn leven gered". Waarop het antwoord luidde: "Quincy, ik wil niet dat je in de problemen komt." Waarop Promes zei: "Anders steek ik hem dood, dat begrijp je toch?"

Promes krijgt ongeveer tien minuten later van zijn moeder te horen dat zijn neef is overgebracht naar het ziekenhuis. Hij stelt de vraag waar zijn neef is geraakt tijdens de steekpartij. "In zijn been." Promes trekt daarop gelijk een harde conclusie: "Dan heeft hij nog geluk." In een telefoongesprek met zijn tante beet Promes nogmaals fel van zich af. "Niemand gaat van ons pikken. (...) Hij is vrijpostig. Hij heeft het vandaag geweten. Ik kon het niet laten. Sorry tante, vergeef me."

Een fragment uit een van de getapte telefoongesprekken van Quincy Promes, zoals gepubliceerd door de NOS.

De Spartak-speler, die destijds nog onder contract stond bij Ajax, kreeg later die nacht nogmaals zijn vader te spreken. "Ik had nog een appel met hem te schillen." Promes senior vroeg gelijk om opheldering van zijn zoon. "Ja, oké, mijn loyaliteit is naar mijn tante: wie van haar pikt, maak ik af. Punt uit. Wie van jou pikt, maak ik af. Wie van mijn moeder pikt, maak ik af. Er zijn bepaalde mensen in de familie voor wie ik doodmaak. Punt uit. (...) Jullie hebben geluk dat ik niet meer met een vuurwapen loop want anders was die tori (ding, red.) nog lelijker gelopen."

Yehudi Moszkowicz, de advocaat van de neef, heeft tegenover de NOS een duidelijke mening over de getapte telefoongesprekken die nu dus openbaar zijn geworden. "Het zijn bekentenissen van Promes zonder dat hij weet dat hij wordt opgenomen. Hij vertelt het aan zijn vader, zijn moeder en aan een tante. Hij is zelfs verontwaardigd dat zijn vader tussen hem en zijn neef is gesprongen." Gerard Spong, de advocaat van Promes, wil dinsdag niet inhoudelijk ingaan op de nieuwe ontwikkelingen in het strafdossier rondom zijn cliënt.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Het OM wil 'nu niet ingaan' op de reden waarom de telefoon van Promes werd afgeluisterd door het Team Criminele Inlichtingen (TCI). Uit de gesprekken komt in ieder geval naar voren dat de aanvaller heeft gewacht met het aanvallen van zijn neef tot het familiefeestje bijna was afgelopen. Hij zei daarover: "Je kan wel zeggen: alcohol, want als ik zo dronken was, zou ik hem in het begin van het feest al pakken. Ik heb toch netjes gewacht." Moszkowicz wil nu via een klachtprocedure bij het hof eisen dat Promes poging tot moord ten laste wordt gelegd. "Ik zie in de taps, maar ook in getuigenverklaringen, aanleiding om aan te nemen dat er sprake is geweest van voorbedachte raad."

Spong laat dinsdag overigens aan Nieuwsuur weten dat wat hem betreft de aanklacht 'poging doodslag' mag worden omgezet in 'poging moord', als dat de strafzaak enigszins kan bespoedigen. De raadsman is 'overtuigd is dat Quincy hiervan wordt vrijgesproken'. Het OM heeft nog niet laten weten of het akkoord gaat met het voorstel van Spong. Eerder deze dinsdag werd bekend dat de rechtszaak tegen Promes voorlopig is uitgesteld.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie bevestigde tegenover NU.nl en RTL Boulevard dat er er een zogenoemde artikel 12-procedure is gestart, omdat het slachtoffer de aanklacht jegens Promes te licht vindt. Promes zou aanvankelijk vervolgd worden voor voor poging tot doodslag en zware mishandeling.

Meer nieuws

'Girona wil doorpakken en grote naam presenteren als teamgenoot Daley Blind'
3
VZ Kort: Nederland grijpt naast organisatie WK 2027 voor vrouwen
77
Begrip voor opvallende keuze van Koeman: 'Hij heeft heel veel voorwaarden'
26
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Mogelijke opvolger van Arne Slot bij Feyenoord reageert: 'Uiterst eervol'
13
Dit is Feyenoord-target Derek Cornelius: de Canadese opvolger van David Hancko?
4

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties