Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Quincy Promes zag drugsdeal gedeeltelijk de mist ingaan: 'Shit, man!'

Laatste update:

De zaak tegen Promes kwam deze maandag aan de orde bij een regiezitting van de rechtbank van Amsterdam. Naast de drugskwestie staat de vleugelaanvaller ook terecht voor de zware mishandeling van een neef op een familiefeest in Abcoude in juli 2020. Deze zaak wordt later deze maand inhoudelijk behandeld. Het OM eist in deze zaak een gevangenisstraf van twee jaar. Uit telefoongesprekken die werden afgeluisterd door de recherche kwam duidelijk naar voren dat Promes de dader was van de steekpartij.

Drugskwestie loopt al langer
Het Team Criminele Inlichtingen van de politie kreeg in 2018 te horen dat Promes geld zou hebben geïnvesteerd in de cocaïnehandel. De politie kon pas concreet iets met die informatie toen duidelijk werd dat de voormalig Oranje-international contacten had opgedaan in de drugswereld, mogelijk over een wapen beschikte en in het bezit was van een PGP-telefoon waarmee versleutelde berichten kunnen worden verstuurd. Hierdoor kreeg de politie toestemming om de telefoongesprekken van Promes af te luisteren.

Promes zou 200.000 euro hebben geïnvesteerd in een transport waarmee drugscrimineel Piet Wortel en Wilfon A. in totaal zes miljoen euro zouden hebben verdiend. Een deel van de blokken cocaïne die binnenkwamen in de haven van Antwerpen werd echter in beslag genomen door de Belgische politie. "Shit, man!", zo reageerde Promes op de gedeeltelijke inbeslagneming. Medeverdachte Marylio V probeerde positief te blijven. "Dus de helft is safe, risico van het vak." Promes verstuurde vervolgens op 25 februari van dit jaar een bericht. "Ik laat je meteen weten, mijn vorige bevalling was half mislukt, ze kwamen in 2 bakken, eentje is gevallen eentje is geklemd en dus me hele winst was door de helft."

Het OM heeft Promes nog niet kunnen ondervragen omdat hij weigert Rusland te verlaten. Zijn advocaten laten weten dat de aanvaller van Spartak 'niets met drugssmokkel te maken zegt te hebben'. De belangenbehartigers van Promes willen de chatgesprekken beter kunnen analyseren, onder meer om vast te kunnen stellen of hun cliënt niet voor iemand anders wordt aangezien. De zaak rondom de cocaïnesmokkel wordt op 11 augustus hervat. Volgens het advocatenteam is de buitenspeler van plan om voor de inhoudelijke behandeling naar Nederland af te reizen.

Meer nieuws

Luis Suárez richt zich met Nederlandse tweet tot Ajax-spits Julian Rijkhoff
0
ESPN steekt de draak met Milan van Dongen en rakelt hilarische video op
1
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
6
Keuze van Ajax nadert: nog maar twee trainers in beeld in Amsterdam
19
Winkelmedewerker belandde per ongeluk op selectiefoto PSV: 'Kan niet voetballen'
7
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
3

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties