Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Raad van Commissarissen van Ajax steekt opnieuw stokje voor transfer

Laatste update:

Mike Verweij spreekt in De Telegraaf van een 'potje powerplay'. Mislintat krijgt van de Raad van Commissarissen geen toestemming om Spertsyan te halen, daar voor de transfer zaken moet worden gedaan met het Krasnodar FK. Dat ligt door de Russische invasie in Oekraïne gevoelig. "Duidelijk is dat vooral voorzitter Pier Eringa en commissaris Annette Morsman met de kwestie in hun maag zitten", voegt Verweij toe.

In een eerder stadium werd al duidelijk dat Ajax geïnteresseerd is in de diensten van Spertsyan. De mogelijke transfer van de Armeen stuit bij sommigen echter op weerstand. Onder meer Oekraïner Evgeniy Levchenko stelde in De Telegraaf dat de Amsterdammers de Russische oorlog in Oekraïne zouden sponsoren als zij inderdaad zaken doen met Krasnodar. Mislintat reageerde tijdens het trainingskamp in Duitsland op de gevoelige zaak.

"Het debat dat plaatsvindt in Nederland voeren wij intern uiteraard ook. De vraag is: kun je transfers met een Russische club doen, of niet? Daar kan ik geen antwoord op geven. Er zijn zoveel lagen, perspectieven en dimensies in deze discussie. Zelfs de RvC kan geen beslissing nemen waar iedereen het mee eens is, dat is simpelweg onmogelijk. En dat is waarom er regelgeving bestaat. Iets mag, of iets mag niet. Ik heb niet de autoriteit om te zeggen wat moreel of immoreel is. Een ding is zeker: Ajax zal nooit zaken doen als dat niet is toegestaan."

Sinds Rusland begin 2022 binnenviel in Oekraïne, ligt zakendoen met Russische bedrijven uiterst gevoelig in de westerse wereld. De EU stelde talloze sancties in tegen Rusland, maar voor voetbalclubs gelden buiten morele bezwaren geen beperkingen om handel te drijven. PSV maakte een jaar geleden vier miljoen euro over aan Spartak Moskou voor Guus Til, terwijl Feyenoord een huurdeal sloot met Dinamo Moskou voor Sebastian Szymanski. Uiterlijk op 1 september weten we of ook Ajax zich heeft laat verleiden.

Meer nieuws

Inter plaatst Yukinari Sugawara op het verlanglijstje voor komende zomer
1
Maurice Steijn omhelst Van Nistelrooij na heerlijke goal van zoon Sem
3
Bas Nijhuis wordt tijdens duel toegezongen en moet hard lachen om het lied
2
Sankt Pauli keert na dertien jaar afwezigheid terug naar de Bundesliga
2
Steven Bergwijn voltooit razendsnelle hattrick voor Ajax met prachtige solo
24
Ruud van Nistelrooy aandachtig toeschouwer bij Eredivisie-wedstrijd
3

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties