Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Raakt Lionel Messi Gouden Bal kwijt? PSG pleegde mogelijk fraude

Laatste update:

Volgens een lopend onderzoek werd er door Paris Saint-Germain gelobbyd voor Messi om de trofee in ontvangst te nemen, zo schrijft bovengenoemde krant. Hoofdpersoon in de zaak lijkt Pascal Ferré, toenmalig hoofdredacteur van het tijdschrift dat verantwoordelijk is voor de organisatie van de Ballon d'Or.

Oorspronkelijk richtte het onderzoek zich op mogelijke belastingontduiking bij de transfer van Neymar in 2017 naar PSG. De club zou daarbij hulp hebben gekregen van de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmanin.

Ook werd onderzoek gedaan naar de Qatarese president Nasser Al-Khelaïfi. Dat onderzoek resulteerde in de aanklacht van zes hoofdrolspelers, onder wie communicatiedirecteur Jean-Martial Ribes.

Ribes, die op 1 december vorig jaar werd aangeklaagd wegens 'corruptie en beïnvloeding', zou nadrukkelijk hebben gelobbyd om Messi de Gouden Bal te bezorgen. Zo regelde hij wedstrijdkaartjes voor Ferré en betaalde hij de reis en het verblijf naar het WK voor clubteams in Qatar.

Lewandowski
De Gouden Bal-winst van Messi was niet geheel onomstreden, daar Robert Lewandowski dat jaar een record aantal doelpunten maakte voor Bayern München: 58 stuks. Messi kende daarentegen een moeizame start bij PSG.

Lewandowski werd dat jaar wel onderscheiden met de Gerd Müller-trofee voor de beste spits van het jaar. Die prijs werd destijds voor het eerst uitgereikt. Onder meer Bayern-icoon Lothar Matthäus sprak zijn ongeloof uit dat de Gouden Bal naar Messi ging en niet naar Lewandowski.

"Ik begrijp de wereld niet meer na deze verkiezing. Met alle respect voor Messi en de andere genomineerden, maar de enige die de prijs verdient, is Lewandowski", aldus Matthäus in Duitse media.

Het was voor Messi de zevende keer dat hij werd gekroond tot wereldvoetballer van het jaar. Inmiddels staat de teller op acht Gouden Ballen, daar hij de meest recente verkiezing won. Cristiano Ronaldo volgt met vijf titels.

Meer nieuws

'Als Bergwijn vertrekt, kan Farioli hem meenemen van Nice naar Ajax'
8
Pascal Jansen voerde al 'twee prachtige gesprekken', onthult hij aan de NOS
4
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
Stekelenburg noemt twee spelers die definitieve selectie Oranje niet gaan halen
11
NOS: Ajax zit unaniem op hetzelfde spoor en gaat voor één man
12
Studio Voetbal volledig eensgezind over speler van het jaar in Eredivisie
15

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties