Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Racisme-schandaal in Serie A krijgt vervolg: speler verlaat trainingskamp Italië

Laatste update:

Racisme is al langere tijd een groot probleem in Italië. Eerder dit seizoen kregen Mike Maignan (AC Milan) en Lameck Banda (Lecce) al te maken met racistische opmerkingen vanuit de tribunes. Ook spelers als Romelu Lukaku, Samuel Umtiti en Dusan Vlahovic werden eerder racistisch bejegend.

Tijdens de wedstrijd tussen Inter en Napoli zijn beelden verschenen van Juan Jesus, die naar scheidsrechter Federico La Penna toeloopt en verklaart dat Acerbi hem racistisch bejegend heeft. Het voorval vond plaats rond de zestigste minuut van de wedstrijd.

La Penna haalde vervolgens beide spelers bij zich. De verzoening tussen de drie duurde echter slechts een paar seconden, daarna werd het spel gewoon hervat met een hoekschop van Matteo Politano.

De wedstrijd tussen Inter en Napoli eindigde uiteindelijk in 1-1. Nadat Matteo Darmian vlak voor rust de score had geopend namens de thuisploeg, was het nota bene Jesus die Napoli in de slotfase van de wedstrijd op gelijke hoogte bracht. Na afloop kwam Jesus in een interview met een opvallende reactie op het incident met Acerbi.

"Acerbi, die een goede jongen is, zei een paar dingen die niet aardig waren. Hij ging een beetje te ver, maar hij verontschuldigde zich omdat hij zich realiseerde dat hij te ver was gegaan. Dit zijn dingen die in het veld gebeuren en die blijven daar", aldus Jesus. Wat de Napoli-verdediger zich waarschijnlijk niet had gerealiseerd, is dat de beelden al in sneltreinvaart rondgingen op social media.

Mocht de belediging worden vastgesteld, dan zou Acerbi een zware schorsing boven het hoofd kunnen hangen. Acerbi gaf na de wedstrijd geen verklaringen aan journalisten en plaatste niets op zijn sociale media. Als gevolg van het incident is de verdediger door bondscoach Luciano Spalletti buiten de selectie van het Italiaans elftal gezet. Zijn vervanger is Gianluca Mancini van AS Roma.

Meer nieuws

Arne Slot: de trainer die 'sleeping giant' Feyenoord wakker maakte
13
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
2
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
1
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
30

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties