Rake kopbal en één benutte penalty brengen Ajax weer naast Feyenoord

Ajax zag Feyenoord dus al eerder op de middag flink uithalen tegen Sparta Rotterdam en wist dat de drie punten het enige was dat telde. De eerste kans van de wedstrijd was echter voor Ruben Jenssen, die een schot door André Onana naast getikt zag worden. Lasse Schöne dwong Sergio Padt een paar minuten later met een geweldige volley tot een redding en uit de daaropvolgende corner lag de bal in het net.

Een corner van de Deen schoot langs een paar Ajacieden en Groningers, totdat Sánchez besloot zijn hoofd wel tegen het leer te zetten. Via Vaclav Cerný werd het vlak daarna zelfs bijna 2-0, nadat hij door Amin Younes in staat werd gesteld uit te halen. Zijn schot vloog echter vlak langs de verkeerde kant van de paal. In het restant van de eerste helft probeerde de thuisploeg het nog een paar keer van afstand, terwijl Groningen in korte periodes probeerde de pressie op te voeren.Na rust bracht Peter Bosz de teruggekeerde Anwar El Ghazi in de ploeg en de aanvaller speelde twintig minuten voor het einde een belangrijke rol bij de beslissende treffer.

Daarvoor kwam Ajax nog goed weg toen Yoëll van Nieff uit een vrije trap van flinke afstand bijna Onana verraste. De keeper kon met een uiterste krachtsinspanning de bal op de paal tikken. Aan de overkant stuitte Younes even later ook op het houtwerk: zijn inzet spatte uiteen op de lat. El Ghazi sprintte met nog zo'n twintig minuten te spelen de zestien meter in, waarna Albert Rusnák de overtreding beging. De in genade aangenomen aanvaller wilde zelf aantreden voor de strafschop, maar moest de bal afstaan aan Ziyech, die via Padt raak schoot.

Groningen gaf het daarna echter niet op en Rusnák verzuimde om zijn fout goed te maken door uit kansrijke positie over te knallen. Een overtreding op Nick Viergever leidde tot een tweede penalty, maar ditmaal won Padt het onderlinge duel met Ziyech wel. De bezoekers kregen vijf minuten via Danny Hoesen nog een flinke kans, maar de aanvaller kwam net een centimeter te kort om zijn oude ploeg pijn te doen. Kasper Dolberg stuitte in de blessuretijd van dichtbij nog een keer op Padt.