Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Rapport laat geen spaan heel van aankoopbeleid Ajax

Laatste update:

Ling kreeg de officiële transferbedragen nooit onder ogen, stelt de krant vrijdag. Hij baseerde zich in zijn rapport noodgedwongen op de bedragen die de Nederlandse media noemden voor de spelers die Ajax binnenhaalde. De conclusie is dat van de 29 aankopen er 2 aanwijsbaar een versterking zijn gebleken, 6 breedteaankopen zijn en 14 bestempeld worden als miskoop. Namen en rugnummers worden daarbij niet hardop genoemd.

Meer: Van der Gijp brengt treurig nieuws over Overmars: ‘Totaal de oude niet meer’

Het totale inkoopbedrag ligt op 56 miljoen euro en de spelers van die groep die weer zijn verkocht, hebben samen 6 miljoen euro opgebracht. Wanneer het salaris erbij opgeteld wordt, komt er nog eens circa 30 miljoen euro bij. Ajax zal dus om en nabij de 80 miljoen euro moeten verdienen aan de spelers die er nog zijn uit de groep aankopen in de A-selectie om netto positief uit te komen met het aankoopbeleid.

Ling heeft geconcludeerd dat Ajax' aankopen in eigen land weinig succesvol zijn en bovendien duur. "Het lijkt erop dat Eredivisiespelers overgewaardeerd zijn of Ajax onderhandelt slecht met Nederlandse clubs", geeft hij aan in het rapport. Hij schrijft ook dat Ajax de laatste vier jaar in totaal 91 miljoen euro binnenkreeg aan uitgaande transfers. Het grote merendeel (85 miljoen euro) werd verdiend aan zelfopgeleide voetballers.

"Dit is circa 20 miljoen euro winst gemiddeld per jaar, aangezien jeugdspelers voor nul euro op de balans staan. Gezien de jaarcijfers van de afgelopen vier jaar komt dit ongeveer overeen met de totale winst van de Ajax NV", aldus Ling, die Marc Overmars fileert met diens aankoopbeleid. De directeur spelersbeleid/-zaken wordt nogal wat verweten. "Hij heeft geen plan, geen richting en geeft onvoldoende aansturing aan de betaald voetbal scouting. Deze afdeling wordt door Overmars onprofessioneel geleid."

Is Marc Overmars een goede directeur voetbalzaken voor Ajax?

Meer nieuws

Van der Meijde: 'Wat een fantastische speler! Die moet Ajax meteen halen'
4
Kieft openbaart kwetsend bericht dat hij van Marco van Basten kreeg
5
'Antony beledigt Ten Hag in groepschat van Man United met drie woorden'
51
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
Manchester United wordt vernederd en gaat keihard onderuit bij Palace
79
Almere City FC baart opzien met post op X: 'CHERYYYYYYYYYYY!'
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties