Rashford kent bizarre start bij Man United en sloopt titelkandidaat Arsenal

De ploeg van Arsène Wenger heeft nu vijf punten minder dan koploper Leicester City en drie minder dan Tottenham Hotspur. Arsenal begon nog wel goed op Old Trafford en de eerste kans kwam na acht minuten spelen op naam van Nacho Monreal, die met een handig passje werd gevonden door Mesut Özil, maar zijn landgenoot David de Gea niet wist te passeren. Aan de overkant werd United het eerst gevaarlijk via Rashford, die tussen twee tegenstanders dribbelde en werd neergehaald door Gabriel Paulista. United leek recht te hebben op een penalty, maar scheidsrechter Craig Pawson legde de bal net buiten het strafschopgebied neer, voor een vrije trap. Die schoot Memphis Depay in de handen van Petr Cech.

Meer: Marcus Rashford bijt op X van zich af: ‘Het gaat al maanden op deze manier’

Gabriel kwam hier dus met de schrik vrij, maar na een klein halfuur spelen had hij minder geluk. De verdediger verwerkte een voorzet van Guillermo Varela niet goed, waardoor de bal bleef liggen in het strafschopgebied en Rashford van dichtbij binnen kon rammen. Een paar minuten later werd het sprookje van de aanvaller nóg mooier, toen hij wel erg vrij stond bij een voorzet van Jesse Lingard. Rashford zette zijn hoofd tegen de bal en liet Cech opnieuw kansloos, voor de 2-0. Arsenal leek aangeslagen, maar vond kort voor rust nog wel de aansluitingstreffer. Danny Welbeck kopte een indraaiende vrije trap van Özil binnen en maakte de wedstrijd weer spannend.

In het restant van de eerste helft voerde Arsenal de druk nog wat op en ook in de beginfase van de tweede helft waren de bezoekers de bovenliggende partij, maar kansen leverde dit niet op. Bij United kwam na tien minuten in het tweede bedrijf Timothy Fosu-Mensah binnen de lijnen: de Nederlandse verdediger verving de geblesseerde Marcos Rojo en maakte zo op zijn achttiende zijn debuut in de Premier League. Met Fosu-Mensah in het veld kwam United bij een spaarzame tegenaanval op 3-1 en ditmaal was Rashford niet de afmaker, maar de aangever: hij legde de bal klaar voor Ander Herrera, die vanaf de rand van het strafschopgebied binnen schoot.

United leek dus op rozen te zitten, maar Arsenal gaf zich niet zomaar gewonnen en knokte zich terug. Welbeck stuitte nog op De Gea, maar vervolgens kon Özil uit de rebound de 3-2 op het scorebord brengen. Het werd dus weer spannend op Old Trafford en Van Gaal kreeg de lachers op zijn hand, toen hij zich aan de zijkant na een discussie met de vierde official expres op de grond liet vallen. In het restant van de wedstrijd kreeg Depay de handen van de supporters nog op elkaar na een geniale aanname, maar kansen werden er niet meer gecreëerd. United trok de voorsprong over de streep en de titeldroom van Arsenal heeft nu weer een flinke deuk opgelopen.