Real Betis verslaat AC Milan ondanks misstap van Nijhuis en consorten

In de eerste helft hielden de teams elkaar in evenwicht: het spel ging heen en weer, al leidde dat amper tot kansen. Het was uiteindelijk Real Betis dat na 29 minuten de leiding nam: na voorbereidend werk van Junior Firpo en Giovanni Lo Celso was het Antonio Sanabria die van dichtbij de bal achter doelman José Manuel Reina werkte: 0-1.

Het zelfvertrouwen van Betis groeide en de ploeg van Quique Setién kon tot aan de rust zelfs nog driemaal scoren. Het ontbrak echter aan scherpte voor het doel én daarnaast zat de arbitrage onder leiding van Bas Nijhuis mis. De arbiter keurde een doelpunt van Sanabria af vanwege vermeend buitenspel van Sergio León, maar laatstgenoemde bevond zich in een rechtmatige positie. Milan kwam in de eerste 45 minuten niet verder dan een kans voor Gonzalo Higuain, op slag van rust.

Na de pauze maakten Suso en Patrick Cutrone hun opwachting, maar Betis legde nog geen tien minuten later de basis voor de zege. Reina had geen antwoord op een heerlijke geplaatste inzet van Lo Celso in de bovenhoek: 0-2. Milan liet zich echter niet onbetuigd en wilde zich terug in de wedstrijd vechten. Een inzet van Castillejo in de 72e minuut eindigde op de paal, maar tien minuten later tekende Cutrone op aangeven van de Spanjaard alsnog voor de 1-2.

Tot meer waren de Noord-Italianen echter niet in staat, ondanks zes minuten extra tijd. Het was echter aan Marc Bartra te danken dat Castillejo in de blessuretijd niet voor de gelijkmaker zorgde. Het team van Gattuso eindigde het duel uiteindelijk met tien man. Een forse charge van Castillejo op Lo Celso werd met rood bestraft.