Real Madrid bereikt derde finale op rij na afgrijselijke keepersfout

Bayern had na de minimale nederlaag uit de heenwedstrijd nog voldoende om voor te spelen. Trainer Jupp Heynckes moest het in Santiago Bernabéu weliswaar stellen zonder de geblesseerde Arjen Robben, maar desalniettemin overrompelden de Duitsers Real Madrid in de openingsfase. Bayern schoot werkelijk furieus uit de startblokken en had slechts drie minuten nodig om de score te openen. Een voorzet vanaf de rechterflank van Thomas Müller werd in het strafschopgebied slecht verwerkt door Sergio Ramos, waarna Joshua Kimmich, die in de heenwedstrijd ook al trefzeker was geweest, van dichtbij doel trof: 0-1. Real Madrid had het zonder onder anderen Dani Carvajal en Isco lastig, maar deed vrijwel onmiddellijk wat terug.

Karim Benzema kopte na elf minuten voetballen al de gelijkmaker tegen de touwen na een fraaie voorzet van Marcelo. Het doelpunt van de Fransman was een hard gelag voor Bayern, maar bracht de ploeg niet van zijn stuk. Het bezoek was de bovenliggende partij in het vervolg van de eerste helft en dook ook enkele keren zeer gevaarlijk op voor het doel van Keylor Navas. De grootste kans was voor James Rodríguez, maar zijn volley van een meter of drie scheerde op slag rust hoog over. Namens de thuisploeg dwong Cristiano Ronaldo Ulreich nog tot een redding, terwijl Marcelo in de slotminuut van de eerste helft goed weg leek te komen doordat een handsbal onbestraft werd gelaten door scheidsrechter Cüneyt Cakir.

Bayern wist het krachtsverschil in de eerste helft weliswaar niet uit te drukken in een voorsprong, maar kon absoluut hoop putten uit zijn optreden voor rust. Het team van Heynckes begon zo vol goede moed aan het tweede bedrijf, maar een vreselijke keepersfout van Ulreich zorgde ervoor dat Benzema binnen een minuut de 2-1 op het scorebord kon brengen. De doelman van Bayern ging op onbegrijpelijke wijze voorbij aan een terugspeelpass van Corentin Tolisso en gaf Benzema zo de mogelijkheid om het leder in een leeg doel te schuiven. Die tegentreffer vereenvoudigde de opgave van Bayern niet, maar de ploeg richtte zich desondanks weer op.

James Rodríguez bracht een kwartier na de treffer van Benzema alweer de gelijkmaker op het scorebord, door in twee instanties raak te schieten. Bayern moest tegelijkertijd behoedzaam blijven: Ronaldo had vlak voor het doelpunt van Rodríguez de 3-1 op zijn voet, maar hij volleerde van dichtbij over. Bayern mocht zodoende blijven hopen op een stunt en was zestien minuten voor tijd via Tolisso opnieuw dicht bij een treffer. Het schot van de middenvelder uit de draai werd echter uit het doel geranseld door Navas. De doelman haalde even later ook een poging van Müller uit de benedenhoek. Bayern zocht naar een winnend doelpunt, maar strandde uiteindelijk in het zicht van de haven.