Real Madrid geeft Liverpool geen kans op Anfield

Liverpool - Real Madrid 0-3
Cristiano Ronaldo jaagt in de Champions League op het doelpuntenrecord van Raúl, maar wist in vijf eerdere optredens nog nooit te scoren op Anfield. Daar kwam woensdagavond verandering in: Ronaldo zette Real na ruim twintig minuten spelen bij de eerste serieuze kans voor de Spanjaarden op een 0-1 voorsprong, door Simon Mignolet kansloos te laten met een prachtige voetbeweging na een fraaie combinatie met James Rodríguez. Het doelpunt was uit de lucht komen vallen, want Liverpool was eigenlijk wel aardig begonnen aan de thuiswedstrijd. Kansen leverde dat evenwel niet op: Steven Gerrard was nog het gevaarlijkst, maar zijn schot vanuit de tweede lijn werd met enige moeite gepakt door Iker Casillas, die zijn 143ste Champions League-wedstrijd speelde.

De keeper mag zich nu samen met Xavi de meest ervaren speler in de Champions League noemen en zag zijn ploeg na de goal van Ronaldo beter in de wedstrijd komen. De bezoekers lieten nu zien simpelweg meer kwaliteit in huis te hebben en kwamen nog binnen het halfuur op 0-2, toen Karim Benzema bij de tweede paal een voorzet van Toni Kroos binnen kon koppen. Real zat dus al redelijk vroeg in de wedstrijd op rozen en Liverpool maakte in het restant van de eerste helft niet de indruk dat het geloofde dat het nog wat terug kon doen. Mario Balotelli leed in de punt van de aanval weer veel balverlies en schoten van de spits, vaak van buiten het strafschopgebied, kwamen niet eens bij Casillas terecht. De doelman had een rustig helftje voor 'The Kop'.

Kort voor rust zag de verdediging van Liverpool er na een hoekschop opnieuw niet goed uit en maakte Benzema zijn tweede van de avond, de 0-3. Philippe Coutinho kwam nog wel dicht bij de aansluitingstreffer, maar raakte de lat, waardoor de wedstrijd halverwege eigenlijk al gespeeld was. Brendan Rodgers besloot om voor de tweede helft Balotelli uit zijn elftal te halen en bracht Adam Lallana in het veld, maar Real bleef de bovenliggende partij. Ronaldo opende zijn zoektocht naar zijn 71ste Champions League-treffer, wat een evenaring van het record van Raúl zou betekenen, en daar kwam ruim een kwartier na rust ook een goede kans voor. Mignolet redde echter met zijn voet en voorkwam een tweede goal van de Portugees.

Liverpool probeerde nog wel om de eer te redden, maar Real hield vrij simpel stand. Sterling zette Casillas nog wel aan het werk met een geplaatst schot en de keeper tikte deze inzet over de lat, terwijl het er op leek dat hij de bal ook gewoon had kunnen klemmen. Aan de overkant schoof Rodríguez de bal net naast en vervolgens werd Ronaldo met het oog op el Clásico van aankomende zaterdag gewisseld voor Sami Khedira. De sterspeler van Real moet dus nog even wachten op het doelpuntenrecord in de Champions League: hij staat nu op zeventig goals, Raúl heeft er 71. Ook Kroos en Marcelo werden nog naar de kant gehaald door Ancelotti, die de score niet meer in beweging zag komen. Real kan met vertrouwen toewerken naar het treffen met Barcelona.

Ludogorets Razgrad - FC Basel 1-0
In de schaduw van het treffen tussen Liverpool en Real Madrid ontving Ludogorets Razgrad FC Basel, maar in deze wedstrijd leek niet te worden gescoord. In blessuretijd kreeg het duel echter toch nog een winnaar: Yordan Minev groeide uit tot de man van de avond, door van net buiten het strafschopgebied raak te schieten in de korte hoek. De overwinning voor de Bulgaren was verdiend, want zij hadden de meeste kansen gekregen in een matig duel. Basel speelde ook het grootste gedeelte van de wedstrijd met een man minder: Serey Die was al binnen twintig minuten naar de kant gestuurd, nadat hij hard op de enkel van een tegenstander was gaan staan. Ludogorets, Basel en Liverpool hebben nu alle drie drie punten in Groep B. Over twee weken staat de vierde speelronde op de rol.