Real Madrid is niet te stoppen en bereikt finale van WK voor clubs

Ancelotti kan tevreden zijn over Real. De Spanjaarden domineerden de wedstrijd en kwamen in de derde minuut al bijna op voorsprong, toen Karim Benzema de bal met het hoofd teruglegde op Ronaldo, die echter recht op Jesús Corona schoot. Ook de tweede kans van Real (voor Benzema) leverde geen doelpunt om, maar driemaal was scheepsrecht. Corona zag er niet goed uit bij een indraaiende vrije trap van Toni Kroos en Sergio Ramos, die afgelopen weekend nog ontbrak tegen Almería, opende net binnen het eerste kwartier de score met een rake kopbal.

Real bleef hierna de betere partij en Kroos kreeg nog een aardige mogelijkheid, voordat Benzema de marge tien minuten voor rust verdubbelde. Dani Carvajal brak door op rechts en gaf de bal voor het doel, waar de Fransman in kwam rennen en scoorde. Real leek op rozen te zitten, maar kreeg in de eerste helft nog een strafschop tegen, omdat Ramos Mariano Pavone (ex-Real Betis) naar de grond haalde. Gerrardo Torrado ging vol zelfvertrouwen achter de bal staan, maar Casillas koos de juiste hoek en keerde de penalty. Real ging daardoor met een riante 0-2 voorsprong rusten.

Vijf minuten na rust werd de voorsprong verder vergroot en kwam de wedstrijd in het slot te zitten. Ronaldo werd gevonden op links en gaf de bal voor op Gareth Bale, die niet werd lastig gevallen en bij de tweede paal de 0-3 binnen kopte. Real leek nu wel zeker van een finaleplaats en Ronaldo besloot daarom om te proberen te scoren met een volley-rabona, maar deze spectaculaire poging kon eenvoudig gekeerd worden door Corona. Cruz Azul had vervolgens de pech dat Pablo Barrera de lat raakte en dus werd het ook niet spannend meer. Twintig minuten voor tijd verzorgde Isco op aangeven van Ronaldo het slotakkoord: 0-4. Sami Khedira raakte hierna namens Real nog de paal.