Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Als Bergwijn vertrekt, kan Farioli hem meenemen van Nice naar Ajax'

Laatste update:

Het lijkt een kwestie van tijd voordat Ajax zijn nieuwe trainer presenteert. Francesco Farioli gaat voor drie jaar tekenen en komt over van Nice, waarmee hij als vijfde eindigde in de Ligue 1.

Spaan zat aan de buis gekluisterd tijdens de laatste speelronde, waarin Nice het opnam tegen Lille OSC (2-2). Eén speler wordt uitgelicht.

Die speler draagt de naam Jérémie Boga, goed voor de assist op de 0-1. Daardoor eindigde de Ivoriaan op vijf goals en zes assists in 28 Ligue 1-optredens. "Boga, over wie ik in Parool schreef, bijna aan de basis van de 0-2 voor Nice", tikte Spaan even voor rust. "Als Bergwijn vertrekt zou Farioli Boga mee kunnen nemen."

Bergwijn zou namelijk voor een goed bedrag mogen vertrekken uit Amsterdam. Volgens ESPN heeft ook zijn management dat al van Ajax te horen gekregen. De vraagprijs van de captain zou ongeveer 23 miljoen euro bedragen. Meerdere Premier League-clubs, waaronder West Ham United, hebben interesse.

Met Boga zou Ajax een ervaren vervanger binnenhalen. De 27-jarige linksbuiten bewees zich al in meerdere competities, waaronder de Serie A (Atalanta en Sassuolo), LaLiga (Granada) en de Ligue 1 (Stade Rennes en dus Nice). Boga is een jeugdproduct van Chelsea en kan ook als nummer 10 uit de voeten. Hij speelt sinds vorige zomer voor Nice, dat hem destijds overnam van Atalanta.

Ajax zal vermoedelijk wel diep in de buidel moeten tasten. Nice betaalde afgelopen zomer nog 17 miljoen euro voor de buitenspeler, die een contract tot medio 2027 tekende. Transfermarkt taxeert Boga op een marktwaarde van 15 miljoen euro. Hij kwam begin dit jaar nog in actie op de Afrika Cup namens Ivoorkust.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

El Yaakoubi loopt leeg: 'Ik moest hier voetballen terwijl ik dat niet wilde'
0
José Mourinho voor duizenden fans gepresenteerd als nieuwe trainer Fenerbahçe
14
Nieuwe club Dortmund-legende Reus lijkt bekend: onderhandelingen gaande
10
Excelsior kan net niet voor wonder zorgen en staat Eredivisie-plek af aan NAC
108
Mikautadze en FC Metz degraderen uit de Ligue 1 na late treffer Saint-Étienne
10
Ontdek de nieuwste voetbalkleding van adidas TEAM voor komend seizoen!
0

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties