Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Real Madrid op de drempel van Spaanse landstitel

Laatste update:

Sevilla is geen kleine club in Spanje, maar de Andalusiërs hebben het, zoals zoveel andere ploegen, altijd lastig in het Estadio Bernabéu. Van de laatste 23 ontmoetingen in de Spaanse hoofdstad lukte het Sevilla pas drie keer om punten te pakken en al in de openingsfase maakte Real duidelijk dat het er geen vierde keer bij wilden laten komen. De ploeg van hoofdtrainer José Mourinho had het balbezit en zocht nadrukkelijk het doel van Javi Varas, maar Sevilla doorstond de storm. Tenminste, het eerste kwartier, want na negentien minuten lag de bal alsnog tegen de touwen.

Karim Benzema sprintte voorwaarts en gaf de bal breed op Cristiano Ronaldo, die naar binnen trok en met zijn rechtervoet afdrukte voor doelpunt nummer 43 van het seizoen. Lionel Messi, zijn grote rivaal in de strijd om de Trofeo Pichichi, staat op 41. Real domineerde, maar moest op het halfuur ineens toestaan dat de bezoekers drie enorme kansen kregen. De eerste was voor José Antonio Reyes, die een slap rollertje in huis had na een uitstekende pass van Jesús Navas. Daarna waren de rollen omgedraaid en werd Navas bediend door Reyes, maar schoot eerstgenoemde de bal over het doel.

De laatste mogelijkheid van het drieluik was voor Álvaro Negredo, die oog in oog met Real-doelman Iker Casillas zijn stift op het dak van het doel deed belanden. Vlak na de pauze was er opnieuw een kans voor Negredo, alvorens Benzema voor de 2-0 zorgde. Alsof dat nog niet alles was, counterde de thuisploeg niet veel later (na balverlies van Reyes) via Ramos razendsnel naar 3-0. Opnieuw was Benzema het eindstation: met een fraaie snoekduik tekende de Fransman voor zijn twintigste competitietreffer.

Dat bleek de doodsteek voor het duel, want het lukte Sevilla niet meer om een bres te slaan in de defensie van de thuisploeg. De bezoekers versterkten zelfs de eigen afweer, om een afslachting te voorkomen. Ook de manschappen van Mourinho geloofden het verder wel, alleen Ronaldo had nog wel zin om zijn toch al gigantische doelpuntentotaal verder op te krikken. Zo ging de Portugees op zoek naar een strafschop, maar kreeg hij niet waar hij om vroeg. Met voor Barcelona nog vier duels te gaan heeft Real nu een voorsprong van tien punten. Als Barça vanavond niet wint van Rayo Vallecano, kan het feest in Madrid gestart worden.

Bekijk hier de samenvatting van Real Madrid - Sevilla:

-
Real Madrid wordt de terechte kampioen

Meer nieuws

Ajax shopt bij Sparta en haalt jongere broer van Jorrel Hato naar Amsterdam
38
Genadeloze Carragher adviseert speler van Man United te stoppen met topvoetbal
22
Perez zag opvallende actie van Ramalho bij PSV: 'Je kunt beter afscheid nemen'
7
Ook vertrek van Olivier Boscagli dreigt: 'PSV kan moeilijk nee zeggen'
27
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Kieft adviseert Ajax te verkopen: 'Je hebt niks aan zo'n gozer, weg ermee'
18

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties