Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Real Madrid overweegt in stadion van Atlético Madrid te gaan spelen

Laatste update:

Real Madrid won op de eerste dag van maart 2020 met 2-0 van Barcelona. Dat was ook meteen het laatste thuisduel in de voetbaltempel van de Koninklijke, daar de coronacrisis het Spaanse voetbal drie maanden lamlegde en vervolgens de grondige renovatie van het stadion enkele maanden later begon. Real Madrid speelde sindsdien alle thuisduels in alle competities in het Estadio Alfredo Di Stéfano, het stadion op het trainingscomplex waar doorgaans Real Madrid Castilla zijn thuiswedstrijden afwerkt.

In de laatste twee speeldagen van vorig seizoen maakten enkele duizenden toeschouwers hun rentree in de Spaanse voetbalstadions. De verwachting is dat in de beginfase van komend seizoen maximaal een derde van de capaciteit van een stadion gevuld mag worden. Geschat wordt dat in het Wanda Metropolitano, een van de grootste stadions van Spanje, 20.000 tot 30.000 toeschouwers mogen plaatsnemen, als de omstandigheden niet veranderen. Met meer dan 80.000 doden en meer dan 3,5 miljoen besmettingen is Spanje één van de Europese landen die het zwaarst getroffen zijn door de coronapandemie.

Het Estadio Alfredo Di Stéfano heeft een capaciteit van slechts zesduizend zitplaatsen en is het Plan B van Real Madrid, dat maximaal wil profiteren van de lossere regels. Niet onbelangrijk: Real Madrid en Atlético Madrid onderhouden op bestuurlijk niveau een uitstekende relatie. Voorzitter Enrique Cerezo stond vorig jaar al welwillend tegenover een dergelijk scenario: "Niemand hoeft te twijfelen aan onze medewerking jegens Real Madrid", benadrukte de hoogste sportbestuurder.

Afgezien van de goede verstandhouding tussen de clubs, zal ook de gemeente Madrid goedkeuring moeten verlenen. Atlético zal zich hoe dan ook niet positioneren zolang de stadsgenoot geen formeel verzoek indient. De verwachting is dat de renovatie van het Santiago Bernabéu, waarmee een investering van 525 miljoen euro gemoeid is, in oktober afgerond zal zijn.

Meer nieuws

'Europese grootmacht sprak intern over het aanstellen van Louis van Gaal'
4
Oud-speler Gandu (31) doet oproep: 'Enige kans is een niertransplantatie'
0
Verbannen Ajax-talent voedt met foto geruchten over overstap naar Man City
15
'Poolse topclub heeft vizier gericht op clubloze Pascal Jansen'
3
VZ Kort: In deze twee Nederlandse stadions speelt Oranje de Nations League-duels
77
Galatasaray neemt Hakim Ziyech definitief over van Chelsea
47

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties