Real Madrid scheurt Real Mallorca in tweede helft in rap tempo uiteen

In oktober maakte Real in de uitwedstrijd nog gehakt van los Bermellones (0-5), maar nu moest de regerend kampioen vol aan de bak. Al na drie minuten loste Giovani dos Santos een waarschuwingsschot, dat van afstand over Diego López' doel vloog. Het was een voorbode voor meer vuurwerk, want drie minuten daarna was het alsnog raak. De sterk spelende Giovani zette vanaf de achterlijn, vlakbij de cornervlag, scherp voor richting de penaltystip en daar stond Emilio Nsue al te wachten. Hij timede perfect en knikte raak in de linkerhoek.

Real hergroepeerde en had tien minuten nodig om de 0-1 weg te poetsen. Modric speelde fraai richting Pepe, waarna doelman Dudu Aouate snel naar de Portugees ging. Pepe legde met zijn teen echter slim af aan Gonzalo Higuaín, die niet werd teruggefloten voor buitenspel en het met een zijlings schot afmaakte. Mallorca liet het er niet bij zitten en profiteerde weer van de zwakheid van de Koninklijke door de lucht: nu maakte Alejandro Alfaro het af nadat Pedro Bigas hem de bal weer met het hoofd aangaf.

Cristiano Ronaldo, die redelijk in bedwang werd gehouden, was dicht bij de nieuwe gelijkmaker voor zijn team. De Portugese ster had echter geen geluk en raakte snoeihard de lat, even nadat hij al naast had geschoten. Na rust kregen Higuaín, Kaká en hij voorin gezelschap van Karim Benzema, die Álvaro Arbeloa afloste en voor de extra impuls moest zorgen. De tactische omzetting van José Mourinho sorteerde vlot effect, want Ronaldo kopte na iets meer dan vijftig minuten al de 2-2 binnen uit een hoekschop.

Real had vanaf dat moment de regie in handen en kwam bliksemsnel voor het eerst op voorsprong, snel na Ronaldo's gelijkmaker. Modric joeg de bal na halfslachtig uitverdedigen van Real Mallorca met enorme snelheid en kracht binnen van dik twintig meter. De bezoekers verloren zichzelf in al het geweld en incasseerden pardoes ook de 4-2. Drie man keken wat Mesut Özil uitspookte bij een aanval over rechts en vergaten daardoor Higuaín in de gaten te houden; El Pepita maakte het af met een schot in het dak van het doel. Ronaldo zocht nog gretig naar een tweede goal, maar stuitte tweemaal op Aouate. Higuaín op zijn beurt schoot nog naast via de doelman. Invaller Karim Benzema was nog wél goed voor een treffer, in blessuretijd.

-
Real Madrid staat nu tien punten achter op Barcelona; wordt de achterstand de komende weken kleiner?