Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
Schrijf een reactie...

Nog slechts twee toplanden over als mogelijke tegenstander van Nederland

Laatste update:

Engeland werd dankzij een moeizaam gelijkspel tegen Slovenië de winnaar van Groep C. De kans is 68 procent dat Nederland tegen de Engelsen uitkomt in de achtste finale.

Mocht het niet Engeland worden, dan speelt Nederland tegen de winnaar van Groep E. Die wordt momenteel aangevoerd door Roemenië, maar alle landen staan op drie punten. Ook België, Slowakije en Oekraïne doen dus nog volop mee om de winst in Groep F. Er is een kans van 32 procent dat Nederland de winnaar van Groep E treft.

De kans op Nederland - Engeland is dus het grootst. Oranje ontloopt Engeland indien Georgië wint van Portugal of als Tsjechië wint van Turkije.

De achtstefinalewedstrijd van Engeland wordt gespeeld op zondag 30 juni om 18:00 uur. De achtstefinalewedstrijd van de winnaar van Groep E, waartegen Nederland dus zou kunnen uitkomen, is op dinsdag 2 juli om 21:00 uur.

De tabel om te bepalen tegen wie Nederland komt te spelen op EURO 2024. Alleen de drie scenario's die nog kunnen zijn hier overgelaten.

Sinds 2016 doen er 24 landen mee aan het Europees kampioenschap. Door die nog relatief nieuwe opzet gaan vier van de zes nummers drie uit de poules verder op het EK naar de knock-outfase. Nederland weet al zeker dat het bij de beste nummers drie gaat horen, omdat de nummers drie uit Groep A en B minder punten hebben.

Waar Nederland nu in het schema terechtkomt is afhankelijk van welke nummers drie zich gaan plaatsen. Daarvoor hanteert de UEFA een enigszins complexe tabel.

Nederland aan 'gunstige' kant van het schema


Nederland weet na dinsdagavond zeker dat het aan de 'gunstige' kant van het speelschema terechtkomt. De meeste grote favorieten voor toernooiwinst, Frankrijk, Spanje, Portugal en Duitsland, zitten aan de andere kant. Al die landen kan Nederland pas in de finale tegenkomen, dat is al zeker.

Nederland komt op een van de twee geel gearceerde plekken in het bracket terecht (aan de rechterkant van het schema).

Meer nieuws

UEFA velt oordeel over geldigheid van afgekeurd doelpunt Xavi Simons
36
In de wandelgangen: Heerenveen opent jacht op felbegeerde KKD-smaakmaker
0
Ajax wil groot talent van Bayern München naar Amsterdam halen
29
Uitspraak van Nathan Aké valt volledig verkeerd bij ESPN: 'Als dit waar is...'
15
PSV presenteert derde tenue met tekstuele verwijzing naar Brazilië op het shirt
11
Aston Villa presenteert Ian Maatsen als allerduurste zomertransfer van dit jaar
12

Meer sportnieuws

Reacties