Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Real Madrid vestigt nieuw transferrecord met Bale

Laatste update:

De zomerse overgang van Bale naar het Santiago Bernabéu is allerminst een verrassing. Maandenlang speculeerden media uit Engeland en Spanje over een transfer van the Welsh Wizard naar los Merengues. De vraagprijs van Tottenham en de manier van betalen vormden echter het grootste obstakel in de onderhandelingen tussen de clubs. Florentino Pérez staat erom bekend dat hij hoge transfersommen betaalt, maar gaf aan dat een bedrag van honderd miljoen euro 'wel erg veel geld' was. Het is onduidelijk of Real het aankoopbedrag in een keer betaalt. De verwachting is dat Tottenham nu een groot deel toucheert en het restbedrag in de komende jaren.

Bij Real Madrid wordt Bale de ontbrekende schakel in het team van Carlo Ancelotti. De Spaanse topclub gaat ook dit seizoen op zoek naar la Décima en spendeerde deze zomer bijzonder veel geld. Daniel Carvajal (Bayer Leverkusen), Isco (Málaga) en Asier Illarramendi (Real Sociedad) gingen Bale eerder deze zomer voor, voor in totaal 77 miljoen euro. Door de komst van Bale ligt het voor de hand dat een of meer spelers uit het Bernabéu vertrekken. Fábio Coentrao gaf al aan te willen vertrekken en mogelijk gaat ook Ángel Di María in op de avances uit landen als Engeland, Italië of Frankrijk.

Bale, die op zijn zeventiende van Southampton naar Tottenham ging, gaat bij Real Madrid rugnummer elf dragen. Ook dat is geen verrassing: op de officiële spelerslijst had alleen dat nummer geen eigenaar toegewezen gekregen. In winkels in Gibraltar worden al geruime tijd officiële shirts met de naam van Bale verkocht, terwijl de officiële webshop van Real Madrid ook tricots met zijn naam aanbood. In het verleden deed Real hetzelfde met Luka Modric. Ook diens shirt werd te koop aangeboden, vlak voordat de transfer wereldkundig werd gemaakt. Als reactie gaf de club destijds de reden dat de site 'gehackt' was en dat zou ook afgelopen maand het geval zijn geweest.

Bale verbleef vorige week al enkele dagen op Spaanse bodem. Hij nam een privévliegtuig naar Málaga, waarna hij vervolgens naar het luxe appartement van zijn zaakwaarnemer Jonathan Barnett in Marbella werd gebracht. Buiten het onderkomen stonden vervolgens al snel tientallen camera's van Spaanse media opgesteld, wachtend op een glimp van de Welshman. Bale kwam niet naar buiten en zodoende moest men genoegen nemen met één foto van de linkspoot in het zwembad. Hij keerde terug op Engelse bodem, boos en gefrustreerd dat de deal niet afgerond was. Nu is dat alsnog gelukt.

Tottenham maakte flinke winst op Bale, die medio 2007 voor uiteindelijk acht miljoen euro van Southampton werd overgenomen. De Londense club kan de inkomsten goed gebruiken om de vele gedane aankopen te financieren. Christian Eriksen (Ajax), Erik Lamela (AS Roma), Vlad Chiriches (Steaua Boekarest) Paulinho (Corinthians), Nacer Chadli (FC Twente), Roberto Soldado (Valencia) en Étienne Capoue (Toulouse) trokken al naar White Harte Lane.

Is Gareth Bale zijn transfersom waard?

Meer nieuws

Van der Vaart vraagt Van Basten op de man af: 'Zou jij Ajax willen helpen?'
2
Van Halst hekelt twee personen bij Ajax: 'Daar heb ik me zo aan gestoord joh...'
6
ADO Den Haag en FC Emmen doen goede zaken in strijd om play-offs KKD
0
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
12
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Live meepraten in LaLiga: FC Barcelona - Valencia
139

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties