Real Madrid zet goede reeks tegen promovendi voort

Real Madrid was in de eerste 45 minuten duidelijk heer en meester: ongeveer zeventig procent balbezit en zestien doelpogingen. Eibar had nauwelijks de bal en ontbeerde daarnaast kwaliteit om Keylor Navas daadwerkelijk te verontrusten. De bezoekers bleven in de eerste twintig minuten overeind, al kwamen de Basken goed weg toen Sergio Ramos en Isco in vijf seconden tijd de lat, de linkerpaal en de rechterpaal troffen. Hernández werkte de bal vervolgens wel tegen de touwen, maar de Mexicaan stond buitenspel.

Ronaldo schoot de ploeg van Ancelotti na 22 minuten spelen aan de leiding. Keeper Xabi Irureta beoordeelde de vrije trap van de Portugees volkomen verkeerd en zodoende scoorde de sterspeler van los Merengues voor het eerst sinds 29 april 2014, én na 56 mislukte pogingen, uit een vrije trap: 1-0. Tien minuten later verscheen de tweede treffer op het scorebord. Hernández kopte een goede voorzet van Álvaro Arbeloa diagonaal achter Irureta en maakte daarmee zijn eerste competitietreffer in het Santiago Bernabéu: 2-0. Real Madrid zocht nog voor rust naar de 3-0, maar de ploeg van Gaizka Garitano slaagde erin om de schade te beperken.

Na de onderbreking was duidelijk zichtbaar dat Real Madrid minder hongerig was. Ancelotti koos er bovendien voor om Luka Modric, Sergio Ramos en Marcelo rust te geven, ten faveure van Lucas Silva, Pepe en Nacho Fernández. Eibar probeerde terug in de wedstrijd te komen, maar de voorsprong van Real Madrid kwam geen enkel moment in gevaar. Zeven minuten voor tijd maakte Jesé zijn tweede competitiedoelpunt, na een uitstekende individuele actie, en was het verzet van de bezoekers definitief gebroken. Real Madrid heeft nu één punt minder dan Barcelona en wacht het resultaat van de Catalanen vanavond in en tegen Sevilla af.

De nolook-pass van Cristiano Ronaldo tegen Eibar! Héérlijk (Y)