Real slaagt er weer niet in om te winnen van Atlético

De laatste keer dat Real op bezoek was in Vicente Calderón schoot het slechts één keer op doel (4-0 nederlaag in de competitie), maar dat aantal was dinsdag na drie minuten al verdubbeld. De bezoekers schoten uit de startblokken en Dani Carvajal was de eerste die Oblak aan het werk zette, voordat Gareth Bale de score in de derde minuut had moeten openen. Diego Godín ging in de fout en zag de Welshman alleen op Oblak afstormen, maar die redde geweldig. De keeper moest in de eerste helft constant bij de les blijven, want Real was heer en meester en werd vaak gevaarlijk. Men ging echter niet goed met zijn kansen om: Bale en James Rodríguez stuitten op Oblak, Luka Modric schoot net over en Karim Benzema mikte bij een kopbal ook te hoog.

Oblak had bij rust al zes cruciale reddingen verricht, maar zag zijn ploeggenoten aan de overkant van het veld niet veel goed doen. Atlético was in de aanval vaak te slordig en Iker Casillas werd geen enkele keer serieus op de proef gesteld. Pas zeven minuten voor rust schoot Atlético voor het eerst tussen de palen, na dom balverlies van Sergio Ramos, maar het schot van Antoine Griezmann uit de draai was een simpele prooi voor Casillas. Griezmann kopte kort voor rust ook nog over, maar de thuisploeg stelde al met al toch behoorlijk teleur in de eerste vijfenveertig minuten en had het enkel aan Oblak te danken dat het niet met een achterstand ging rusten.

Diego Simeone hoopte dat zijn ploeg wat beter voor de dag zou komen in de tweede helft en Real kreeg in ieder geval niet meer zo veel kansen als voor rust. De thuisploeg kreeg de eerste mogelijkheid na de thee, maar een kopbal van Arda Turan na een voorzet van Juanfran ging net naast. Het antwoord van Real was een schot vanuit de tweede lijn van Toni Kroos, 'uiteraard' gepakt door Oblak, en de tweede helft kenmerkte zich verder vooral door veel vervelende duels, waarbij Mario Mandzukic vaak betrokken was. Ruim twintig minuten voor tijd werd Real weer eens gevaarlijk voor het doel van Oblak: Benzema leek een goede kans te krijgen, maar zocht de combinatie en dat bleek een verkeerde keuze te zijn. Bale en Ronaldo probeerde nog te scoren, maar dat lukte niet.

Atlético kreeg tien minuten voor tijd nog een goede kans, toen Godín de bal na een verre inworp van Guilherme Siqueira toevallig voor zijn voeten kreeg, maar de verdediger schoot uit de draai over en dus hoefde Casillas weer niet in actie te komen. Aan de overkant schoot ook uitblinker Modric te hoog, na een afgeslagen corner, en omdat ook invaller Fernando Torres de score niet wist te openen en Atlético geen strafschop kreeg na een vermeende handsbal van Álvaro Arbeloa, eindigde de harde derby dus zonder doelpunten (0-0). Volgende week woensdag, op 22 april, is de return in Santiago Bernabéu; Real speelt aankomend weekend eerst nog thuis tegen Málaga in de competitie en Atlético gaat op bezoek bij Deportivo la Coruña.