Real verspeelt groepswinst toch aan Borussia Dortmund

Real Madrid - Borussia Dortmund 2-2
Het team van Zidane zocht vanaf de eerste minuut naar een doelpunt en probeerde het bezoek voortdurend in de problemen te brengen. Na iets meer dan 25 minuten was het raak: na een perfecte voorzet van Daniel Carvajal rondde Karim Benzema af. In het restant van de eerste helft kwam de ploeg van Thomas Tuchel beter voor de dag en waren er ook wat mogelijkheden op de counter. Die Borussen waren echter matig in de afronding.

Benzema verdubbelde acht minuten na rust de voordelige marge van Real Madrid, vlak na een goede kans voor Ousmane Dembélé. Uit een heerlijke pass van James Rodriguez kopte de Fransman zijn vijftigste Champions League-treffer tegen de touwen. Borussia deed luttele minuten later toch iets terug: na voorbereidend werk van Julian Weigl en Marcel Schmelzer sloeg Pierre-Emerick Aubameyang toe.

Het duel in het Santiago Bernabéu ging daarna op en neer, tot ongenoegen van Zidane. Zo kwam Aubameyang enkele minuten na de 2-1 net te laat bij de tweede paal om ook voor de 2-2 te zorgen. Real Madrid liet na om de Duitsers de genadeklap te geven: een kopbal van Benzema werd van de lijn gehaald, een inzet van Marcelo ging over en Cristiano Ronaldo mikte op de paal. Het bleken dure missers: enkele minuten voor tijd liet Marco Reus de 2-2 aantekenen, op aangeven van Aubameyang.

Legia Warschau - Sporting Portugal 1-0
De bezoekers, met Marvin Zeegelaar en Bas Dost in de basis, waren in de eerste helft weliswaar beter, maar het overwicht kon niet in doelpunten worden uitgedrukt. Legia daarentegen sloeg na een half uur spelen toe: Guilherme werkte binnen, na een lage voorzet van Aleksandar Prijovic. In de tweede helft slaagde Sporting er evenmin in om de bal achter Arkadiusz Malarz te krijgen, ondanks goede kansen voor onder meer Dost, Andre en Gelson Martins. Vijf minuten voor het einde kreeg William Carvalho zijn tweede gele kaart en kwam er een einde aan de intenties van os Leoes.

Karim Benzema is na vanavond de zesde speler ooit met minimaal 50 Champions League-goals (88 duels). #realmadrid #karimb #ucl