Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Recent Eredivisie-duel kan overgespeeld worden na kapitale blunder van VAR'

Laatste update:

RKC kreeg vrijdag na twintig minuten spelen een penalty. Van den Buijs zag zijn poging van elf meter gepakt worden door Cillessen, die tot zijn grote frustratie van scheidsrechter Jeroen Manschot te horen kreeg dat de penalty opnieuw moest. De tweede poging, die ondernomen werd door David Min, ging er wél in, waardoor een 2-0 stand op het scorebord kwam. 2-0 was ook de uitslag.

In Goedemorgen Eredivisie op ESPN sprak Marciano Vink over het opvallende moment. "Je ziet dat Verdonk inloopt, maar als je goed inzoomt - en dat doen ze bij de VAR - dan zie je dat hij het strafschopgebied nog niet heeft betreden, maar er nog boven hangt", aldus Vink.

Calvin Verdonk staat nog niet met zijn voet in het strafschopgebied op moment dat Dario van den Buijs de penalty trapt.

Milan van Dongen, de presentator van de talkshow, kende de regel. "Het is zo dat je met de voet de grond moet hebben geraakt, voordat je inlopen kan bestraffen", aldus Van Dongen.

Vink vond het onacceptabel. "De VAR is over álles aan het mierenneuken, bijvoorbeeld over een teenlengte buitenspel. Als je dát doet, kun je dit moment niet zomaar laten gaan", aldus de oud-middenvelder.

NEC kan een arbitragezaak starten naar aanleiding van de fout van VAR Gözübüyük.

Vergelijkbare zaak in België


In België speelde recent een vergelijkbare zaak. Het ging om de wedstrijd Anderlecht - KRC Genk (2-1) van 23 december, waarbij een doelpunt van Genk-speler Yira Sor werd afgekeurd.

Sor scoorde uit de rebound van een gemiste penalty, maar werd teruggefloten omdat hij te vroeg zou zijn ingelopen. Het was de arbitrage - inclusief de VAR - echter ontgaan dat ook spelers van Anderlecht te vroeg waren ingelopen.

Genk stapte vervolgens met succes naar de Disciplinaire Raad van het Profvoetbal in België. Die oordeelde dat de spelregels niet goed zijn toegepast en dat de invloed van die fout dusdanig groot was, dat de wedstrijd moet worden overgespeeld.

Update maandag 12 februari 16:30 uur


De KNVB erkent dat de strafschop van Dario van den Buijs die vrijdagavond tijdens de wedstrijd RKC Waalwijk - NEC (2-0) gestopt werd door Jasper Cillessen, ten onrechte opnieuw genomen werd. NEC heeft een officiële reactie daarover gekregen van de voetbalbond en zou een zaak kunnen starten, maar ziet daar vanaf.

"In België hebben ze een ander orgaan dat zich over dit soort zaken buigt, in Nederland hebben we dat niet en moet het via een rechter", aldus een woordvoerder van NEC tegenover De Gelderlander.

Voor NEC staat samenwerking met de bond voorop. "We willen de focus op het voetbal houden en met elkaar beter worden. We ondernemen dus geen vervolgstappen. We denken wel dat verdere specialisatie in veld- en/of videowerk, door de diversiteit en interpretatie van de spelregels, benodigd is om dergelijke situaties in de toekomst te voorkomen."

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

Ajax weet weer wat winnen is en maakt einde aan ongeslagen reeks FC Utrecht
7
Fans Ajax én FC Utrecht scanderen massaal één naam in minuut 71
7
Arne Slot verrast en kiest in opstelling Feyenoord voor Zerrouki én Milambo
19
Live meepraten in de Eredivisie: PSV - Feyenoord
22
Live meepraten in de Eredivisie: sc Heerenveen - PEC Zwolle
0
Bosz slaat Babadi over bij PSV en verrast met namen op middenveld
26

Meer sportnieuws

Kan er maar één zijn! ????
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties