Recordaankoop Mata inspireert Man United op St James' Park

Newcastle United - Manchester United 0-4
Newcastle United en Manchester United maakten er allesbehalve een interessante eerste helft van. Pas na een minuut of twintig vielen de eerste kansjes te noteren en beide keren was het Papiss Cissé die voor het gevaar zorgde. Eerst leverde de aanvalspartner van Luuk de Jong in de aanval van the Magpies een zwakke omhaal af, vervolgens moest keeper Anders Lindegaard optreden op een goede kopbal van de Senegalees. Manchester United liet helemaal niets zien, maar zeven minuten voor rust werd het wel 0-1. Mata eiste een vrije trap op en krulde het ding op fantastische wijze in de bovenhoek. Even voor rust miste Javier Hernández de kans op de 0-2, door de bal oog in oog met keeper Rob Elliot (Tim Krul is nog geblesseerd) tegen de paal te schuiven.

Direct na de onderbreking schakelden de bezoekers een tandje bij en dat leidde al snel tot de tweede. Kagawa stuurde Hernández weg en Chicharito gaf de bal af aan Mata. De Spanjaard stuurde een verdediger en de keeper het bos in en schoof simpel binnen. Na iets meer dan een uur, toen de lijdensweg van De Jong er net op zat, knalde Hernández van dichtbij de 0-3 binnen en dat betekende het einde van de wedstrijd. In de absolute slotfase maakte Adnan Januzaj, na fantastisch voorwerk van Mata, er nog 0-4 van. Alexander Büttner mocht bij Manchester United nog invallen voor Patrice Evra, Vurnon Anita was basisspeler bij de thuisploeg.

Norwich City - West Bromwich Albion 0-1
Norwich City en West Bromwich hebben de punten hard nodig in de strijd tegen degradatie en het waren de bezoekers die op Carrow Road met de punten aan de haal gingen. Morgan Amalfitano tekende na zestien minuten voor het enige doelpunt van de wedstrijd, door te profiteren van een glijpartij van Jonas Olsson en de bal in de hoek te hameren. Norwich City, dat speelde zonder Ricky van Wolfswinkel (bank) en Leroy Fer (geblesseerd), kreeg voldoende kansen op de gelijkmaker. Johan Elmander was enkele keren dichtbij, Gary Hooper raakte de lat, Ryan Snodgrass raakte de lat, Hooper knalde over… Het was simpelweg niet de middag van Norwich City, waar de druk op manager Chris Hughton alleen maar zal toenemen.

Cardiff City - Crystal Palace 0-3
Crystal Palace lijkt door de zege bijna zeker te zijn van handhaving. Jason Puncheon opende na een halfuur de score door na een pass van Joe Ledley in de korte hoek raak te mikken; de Engelsman maakte zijn vierde van het seizoen. De partijen waren in de eerste helft overigens aan elkaar gewaagd, maar Cardiff City slaagde er niet in om ten minste één punt in het eigen stadion te houden. Ledley benutte twintig minuten voor tijd een rebound en Puncheon bepaalde de eindstand op 0-3. The Eagles hebben nu 34 punten en wonnen voor de tweede keer in de laatste zeven wedstrijden. Het Cardiff van Ole Gunnar Solskjaer en Vincent Tan blijft met 26 punten een gedoodverfde degradatiekandidaat.

Aston Villa - Fulham 1-2
Verliezen is verboden voor Fulham en men pakte zaterdagmiddag dan ook cruciale punten. Met John Heitinga in de basis begonnen the Cottagers sterk, maar de beste kans was voor Aston Villa. Andreas Weimann kopte op aangeven van Leandro Bacuna echter naast en de Nederlander liet zelf ook nog een mogelijkheid liggen. Aan de andere kant was het na een uur raak: Kieran Richardson schoot het leer van afstand geweldig in de kruising. Fulham kon de voorsprong echter niet vasthouden, want Grant Holt kopte twintig minuten voor tijd een hoekschop tegen de touwen: 1-1. Hugo Rodallega bezorgde de Londenaren alsnog het volle pond. Villa heeft nu 34 punten, terwijl Fulham van plek twintig naar achttien klimt.

Hull City - Swansea City 1-0
Swansea heeft nog een aantal punten nodig om zeker te zijn van lijfsbehoud en maakte tegen Hull City dan ook geen goede beurt. George Boyd zette vijf minuten voor rust de 1-0 op het scorebord door een voorzet van Ángel Rangel achter Michel Vorm kopte. De gasten lieten niet veel zien en kregen alleen in de persoon van Wayne Routledge een scoringskans. Ook in de tweede helft waren the Tigers de betere partij, maar Swansea kreeg nog wel twee goede kansen: Routledgde mikte naast en Wilfried Bony vuurde over. Het Swansea van Garry Monk heeft nu slechts één van de laatste acht duels gewonnen en is op de ranglijst ingehaald door Hull.