Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Recordhouder Arsenal passeert Man United na tumultueuze finale

Laatste update:

De wedstrijd had niet beter kunnen beginnen voor Arsenal. Binnen vier minuten stonden de manschappen van Wenger al op voorsprong, ondanks dat het doelpunt van Alexis Sánchez aanvankelijk afgekeurd leek te worden. Scheidsrechter Anthony Taylor negeerde zijn assistent, die zijn vlag in de lucht hield. In de opbouw toucheerde Sánchez de bal met zijn hand. Hij bediende daarmee zichzelf, want de Chileen liep door en stond plots oog in oog met Thibaut Courtois. Aaron Ramsey liet de bal in buitenspelpositie onberoerd en dus werd het doelpunt goedgekeurd.

Arsenal bleef na het doelpunt de bovenliggende partij. Na een kwartier volgde bijna de 2-0: Gary Cahill moest de bal van de lijn halen nadat Sánchez het leer over Courtois mikte. Even later trof Danny Welbeck op aangeven van Mesut Özil de paal met een kopbal. Aan de overzijde moest David Ospina een schot van Diego Costa verwerken, terwijl Cahill opnieuw op de lijn moest ingrijpen. Omdat ook een inzet van Pedro niets opleverde, bleef het voor rust bij 1-0. Zoals verwacht kon worden begon Chelsea offensief aan het tweede bedrijf.

Victor Moses kreeg zijn tweede gele kaart voor een schwalbe.

Het leidde tot kansen voor spelers als N'Golo Kanté en Moses, maar de verdediging van Arsenal lette goed op. De thuisploeg, die het 3-4-3-systeem van Chelsea adopteerde, liet zich af en toe gelden in de tegenaanval. Thibaut Courtois moest zich strekken na een gevaarlijke schuiver van Héctor Bellerín in de verre hoek. Arsenal kwam beter in de wedstrijd, temeer omdat Victor Moses een terechte tweede gele kaart ontving voor een schwalbe in het zestienmetergebied. De buit leek binnen, maar Arsenal kwam toch nog in de problemen. Diego Costa bracht de tien man van Chelsea een kwartier voor tijd op gelijke hoogte.

De aanvaller, mogelijk bezig aan zijn laatste wedstrijd voor de club, werd bediend door Willian, nam de bal aan op de borst en haalde doeltreffend uit. Lang konden the Blues daar niet van genieten. Na een voorzet van invaller Olivier Giroud belandde de bal bij Aaron Ramsey, die voor het doel vrij stond om de 2-1 binnen te werken. Zes minuten voor tijd schoof Bellerín de bal uit kansrijke positie net voorlangs. Diego Costa kreeg een gouden kans om die misser af te straffen, maar schoot van dichtbij op Ospina. Even later schoot Özil op de paal na een indrukwekkende individuele actie.

-
Had jij de overwinning voor Arsenal verwacht?

Meer nieuws

Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
7
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
2
Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
68
Chris Woerts ziet Ajax 'hele goede keuze maken' op bestuurlijk vlak
12
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties