Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Redouan El Yaakoubi wordt door FIFPro bekroond met award

Laatste update:

De FIFPro moedigt voetballers aan om maatschappelijke betrokkenheid te tonen en reikt daarvoor jaarlijks diverse awards uit. El Yaakoubi werd door de VVCS, de Nederlandse spelersvakbond, naar voren geschoven als kandidaat. De 26-jarige verdediger richtte de Stichting Durf te Dromen op om kinderen 'dezelfde kansen te geven die hij heeft gekregen'. De stichting hanteert naar eigen zeggen een unieke formule, waarbij begeleiding in schoolwerk en het stimuleren van talentontwikkeling wordt gecombineerd. De stichting heeft inmiddels diverse vestigingen in Utrecht en denkt aan uitbreiden naar Amsterdam en Rotterdam.

El Yaakoubi werd geboren in het Utrechtse Overvecht, een wijk die al decennia geteisterd wordt door problemen als armoede en criminaliteit. De verdediger kreeg vroeger van zijn leraar Duits te horen dat geen enkele leerling met een Marokkaanse achtergrond het gymnasium wist af te ronden. "Dat knabbelde aan mij. Het heeft niets te maken met intelligentie, maar juist met begeleiding'', aldus El Yaakoubi, die het gynmasium in Utrecht succesvol wist af te ronden. "De meeste docenten vinden het lastig om met kinderen van andere etniciteit om te gaan", constateerde de verdediger.

Voor El Yaakoubi is de award voor Player Activism een steuntje in de rug, nadat de verdediger twee weken geleden onder vuur kwam te liggen vanwege het weigeren van de OneLove-aanvoerdersband. El Yaakoubi speelde met een eigen band met daarop de tekst 'respect'. Het leidde tot een maatschappelijk debat, waarbij de aanvoerder van Excelsior fel bekritiseerd werd.

Meer nieuws

Live meepraten in de Europa League: Olympique Marseille - Atalanta
1
Live meepraten in de Europa League: AS Roma - Bayer Leverkusen
0
De EK-selectie van Italië: dit zijn de spelers die kans maken
20
Live meepraten in de Premier League: Chelsea - Tottenham Hotspur
3
'Mohamed Salah is de meest egoïstische speler die ik ooit heb gezien'
6
PSV'er Johan Bakayoko ziet alleen Jude Bellingham en Florian Wirtz voor zich
4

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties