Regisseur spot 'discussiërende' De Jong en Veerman; Kraay jr. confronteert Luuk
Zondag, 2 april 2023 om 09:28 • Mart van MourikLaatste update: 10:28

Luuk de Jong gelooft nog altijd in het landskampioenschap met PSV, zo liet hij zaterdagavond weten na afloop van het gewonnen duel met NEC (2-4). De spits had met een dubbelslag én een assist een groot aandeel in de zege van de Eindhovenaren, die de tweede plek in de Eredivisie in ieder geval voor een nacht overnemen van Ajax. Verder zag Hans Kraay junior een geïrriteerde De Jong na afloop, maar de aanvaller zegt zelf dat men niets achter een discussie met Joey Veerman hoeft te zoeken.

"Onze regisseur heeft jou goed in beeld gehaald tijdens jullie ereronde, en ik dacht dat jij een beetje geïrriteerd was. Klopt dat?", opende Kraay junior het gesprek met De Jong voor de camera van ESPN. "Dit ziet er niet uit als een blije speler die twee keer gescoord heeft en een assist levert." Op de beelden is te zien dat De Jong na afloop op ogenschijnlijk temperamentvolle wijze in gesprek gaat met Veerman, maar De Jong bagatelliseerde de suggestieve vraag van Hans. "Ah, nee. We hebben hier gewoon een discussie over een vrije trap. Het was gewoon een beetje een discussie."

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De Jong gaf verder aan nog alle vertrouwen te hebben in het grijpen van de landstitel, ondanks dat Feyenoord, dat bovendien nog een wedstrijd tegoed heeft, een voorsprong van vijf punten geniet. "We kunnen absoluut nog kampioen worden. Het kan altijd nog, maar we hebben het onszelf heel erg moeilijk gemaakt. Op dit moment is er een groot gat, maar ik heb wel gekkere dingen meegemaakt in mijn carrière. Als er een gaatje komt, gaan we er vol voor."

De aanvaller was zelf tweemaal trefzeker en keek met name op de eerste helft met een tevreden gevoel terug. "Ik denk dat we het in de hele eerste helft goed hebben gedaan, en dat we doen wat van ons wordt gevraagd. Scherp zijn en agressief de bal op het middenveld afpakken. Daar komt ook de 3-0 (van Veerman, red.) uit. In sommige wedstrijden zakt dat wat weg en dan wordt het zo'n omschakelwedstrijd, maar dat gebeurde vandaag veel minder", besloot De Jong.

 
Eredivisie
 
PSV
 
Luuk de Jong
 
Joey Veerman

>
Eredivisie
NEC
2
4
PSV
Zaterdag, 1 april 2023 om 20:00
Meer nieuws
   
12:10
12:10
Sydney van Hooijdonk kan in voetsporen van vader treden na nieuws uit Italië
10
   
12:00
12:00
Stem hier: Kökçü heeft één grote uitdager, maar wie is de beste spelmaker?
25
   
11:50
11:50
Benzema tekent daags na afscheid voor nieuwe club en gaat miljoenen verdienen
42
   
11:27
11:27
Romano draait 180 graden: 'eerste aanwinst Chelsea' gaat plotseling naar PSG
28
   
11:05
11:05
Tottenham hoort eindelijk 'ja' en bereikt persoonlijk akkoord met nieuwe manager
11
Meer sportnieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties