Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Rel in Zweden rond Jesper Karlsson: bondscoach wordt live op tv woedend

Laatste update:

Nadat Zweden afgelopen vrijdag nog met 0-3 van België verloor, werd er maandag wel gewonnen van Azerbeidzjan. Dat leek in eerste instantie voor een goed humeur te zorgen bij Andersson. Tot hij bij Viaplay van analist Bojan Djordjic de vraag krijgt waarom hij Karlsson in die twee wedstrijden zo weinig speeltijd gaf. Volgens Djordjic verkeert de vleugelspeler, die tegen Azerbeidzjan inviel en uit een vrije trap scoorde, namelijk in de vorm van zijn leven.

In eerste instantie reageert Andersson nog relatief rustig, al blijkt hij aan het einde van zijn antwoord al behoorlijk geïrriteerd: "We kunnen ook een discussie voeren over de selectie, daar kunnen we het de hele fucking nacht over hebben. Neem me niet kwalijk." Vervolgens ontstaat er een woordenwisseling tussen Andersson en Djordjic: de analist probeert duidelijk te maken dat zijn vraag niet persoonlijk was bedoeld, terwijl Andersson verontwaardigd vraagt in plaats van wie Karlsson had moeten spelen. "Ik ben klaar met dit gezeur", voegt de trainer toe.

In verschillende bewoordingen en met onder meer wegwerpgebaren maakt Andersson duidelijk dat hij het echt niet eens is met de vraag. "Je vertegenwoordigt tien miljoen mensen en valt uit tegen iemand die jonger is dan jij. Wat is dat voor iets?", reageert Djordjic. "En wie vertegenwoordig jij?", reageert Andersson, waarmee hij volgens Djordjic doelt op zijn Servische afkomt. "Wie zou ik anders vertegenwoordigen?", aldus de verontwaardigde analist. "Welk ander land? Servië? Is dat wat je probeert te zeggen? Ik vertegenwoordig dit land net zoveel als ieder ander. Dit antwoord zal ik niet vergeten. Het is slecht. Het is vrij laag voor een bondscoach van een nationaal team om te zeggen wat je net zei."

Andersson reageert daar niet echt meer op. De presentator probeert het interview nog te redden door een andere vraag te stellen, maar de bondscoach heeft er geen zin meer in. "We hebben Karlsson nog tien minuten laten spelen. Iedereen moet tevreden zijn, dit is zo triest. Jullie staan me met z'n vieren hiermee te confronteren, verdorie wat slecht. Bedankt, tot ooit, tot een andere dag, tot ziens", besluit hij, waarna hij wegloopt.

Excuses
Dinsdag heeft Andersson zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag. "Dit was niet goed. Ik heb Bojan gebeld en ge-sms't en gezegd dat het goed zou zijn om even te praten. Mijn hoofd stopte. Iedereen die mij kent weet dat ik een hekel heb aan alle vormen van racisme. Als hij dat zo geïnterpreteerd heeft, bied ik daarvoor mijn oprechte excuses aan. Zo ben ik niet. Ik overreageer op een manier die niet mag. Ik ben al zeven jaar bondscoach en dit is buitengewoon slecht van me. Ik wil er met Bojan over praten."

-

Meer nieuws

'Chelsea wil topclubs aftroeven met bod van 65 miljoen euro op wonderkind (17)'
1
Voormalig Feyenoorder Edgar Ié reageert op bizar gerucht over 'verwisseling'
0
Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0
Lijnders kan na naderend vertrek bij Liverpool weer aan de slag als hoofdtrainer
6
Hulshoff stopt door Slot als assistent bij Oranje; Koeman vindt direct vervanger
19
De 15 namen die Kylian Mbappé kunnen opvolgen bij Paris Saint-Germain
11

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties