Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

René van der Gijp: 'Eigenlijk heeft Ajax hem gekocht door ons tv-programma'

Laatste update:

Nog geen vijf jaar geleden stond Ajax op de rand van de Champions League-finale. Dit seizoen is alles anders. De in crisis verkerende Amsterdammers bivakkeerden tien dagen geleden zelfs even op een historische laatste plaats in de Eredivisie.

Van der Gijp vindt het te vroeg om te zeggen dat Ajax na zeges op FC Volendam (2-0) en sc Heerenveen (4-1) het lek boven heeft. "Ik ben een beetje een buitenstaander", begint Van der Gijp tegenover Voetbalzone. "Ik ben niet voor Ajax, Feyenoord of PSV. De crisis van Ajax is ook wel weer een beetje leuk, ze zijn er door overvallen. Dit kan iedereen gebeuren, behalve Ajax. Dat maakt het ook wel weer leuk om naar te kijken."

De analyticus denkt dat de inmiddels vertrokken directeuren Edwin van der Sar en Marc Overmars door de huidige sportieve malaise groter worden gemaakt dan ze daadwerkelijk bij Ajax waren. "Overmars heeft een paar goede aankopen gedaan en daarbij ook de wind mee gehad en een beetje mazzel."

Van der Gijp noemt onder meer de 'goede jeugdspelers' Donny van de Beek en Matthijs de Ligt die Overmars voor veel geld wist te verkopen. "Ik wil ons tv-programma (destijds Voetbal Inside, red.) ook niet op de borst kloppen, maar eigenlijk heeft Ajax Ziyech door ons gekocht. Wij zeiden: 'Als je hem niet koopt, dan…' Ajax twijfelde, zo van: 'Moeten we dat nu wel doen?'"

"Wat dacht je van de wind mee hebben met de verkoop van Antony voor honderd miljoen", vervolgt Van der Gijp. "Dat is wel echt de wind mee hebben. Hij wordt bij Manchester United gezien als de slechtste aankoop ooit. Ten Hag wist het op een gegeven moment ook niet meer. Ik denk dat als Ajax 250 miljoen voor Antony gevraagd had dat Ten Hag het ook overwogen had. Je zat toen als Ajax zo in een flow (qua verkopen, red.), maar je moet wel in je achterhoofd houden dat het ooit ook weer een keer overgaat."

De inmiddels ontslagen technisch directeur Sven Mislintat legde afgelopen zomer elf nieuwe spelers vast, al wist het overgrote deel van de nieuwelingen vooralsnog niet te overtuigen. Van der Gijp denkt dat Ajax nog langere tijd nodig heeft om terug te keren aan de Nederlandse top. "Dat gaat wel even duren, maar dat gold destijds ook voor AS Monaco dat leeggekocht werd. Spelers als Anthony Martial, Kylian Mbappé etcetera vertrokken."

De analist heeft tot slot niet het gevoel dat John van 't Schip Ajax uit het slop gaat trekken. "Het is misschien de beste man voor dit moment en hij heeft Ajax-dna, maar dat vind ik allemaal een beetje gelul. Écht weer de weg omhoog vinden doe je niet in een half jaar, dat gaat wel drie of vier jaar duren."

Het interview met Van der Gijp vond plaats voor het verloren Europa League-duel met Brighton & Hove Albion (0-2 verlies) van donderdagavond..

Meer nieuws

Koeman twijfelt over EK voor 32-voudig international: 'Heeft een slecht seizoen'
18
Koeman oppert nieuwe trainer voor Feyenoord: 'Zou hem geen slechte keuze vinden'
5
'Gewilde Xavi Simons komt op radar van volgende Europese grootmacht'
10
De tienersensatie van Feyenoord die buiten Nederland nooit meer schitterde
0
Koeman: 'Hij is in alle opzichten klaar voor een stap naar het buitenland'
16
Ronald Koeman verklapt: 'Georginio Wijnaldum gaat mee naar het EK'
85

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties