Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Return in Lyon overbodig na ruime thuisnederlaag voor AZ

Laatste update:

AZ was op voorhand de underdog en speelde dan ook alsof het niets te verliezen had. Onbevangen koos de ploeg van John van den Brom voor de aanval. Dat leverde een aantal goede mogelijkheden op voor de thuisploeg, maar tevens een 0-2 achterstand na 45 minuten. De bezoekers uit Frankrijk liet zien wat spelen op Europees niveau inhoudt en hadden aan twee kansen genoeg om twee keer te scoren. In de 26e minuut kreeg AZ een hoekschop niet goed weggewerkt, waarna Nabil Fekir met een hoge voorzet de geheel ongedekte Lucas Tousart vond, voor wie het een koud kunstje was om de 0-1 te maken.

De Alkmaarders lieten het hoofd niet hangen en zochten dringend naar de gelijkmaker. Jahanbakhsh was er met een fraai afstandschot dichtbij, maar hij stuitte op doelman Anthony Lopes. De druk op het doel van de Lyon-keeper nam toe naarmate het rustsignaal dichterbij kwam. Maar waar iedereen bij AZ dacht dat de 1-1 in de lucht hing, viel de 0-2. Corentin Tolisso stuurde met een simpele pass de pijlsnelle Lacazette de diepte in. Tim Krul kwam uit, Lacazette liep langs hem heen en schoof de tweede Lyon-goal binnen.

AZ moet hopen op een wonder om door te bekeren in de Europa League.

De tweede treffer in blessuretijd van de eerste helft was een ferme tik voor AZ. Van den Brom wist zijn ploeg met een gezonde dosis motivatie de tweede helft het veld op te sturen. De Eredivisionist wilde nog wat van de wedstrijd maken, zodat de return niet overbodig zou zijn. Wout Weghorst en Ilias Bel Hassani kregen vlak na rust grote kansen om hun ploeg in het duel te brengen, maar faalden. Aan de andere kant liet Stijn Wuytens zich er kinderlijk eenvoudig uitsprinten door Lacazette, die Krul voor de tweede keer omspeelde en er 0-3 van maakte. Met nog ruim een halfuur te spelen, dreigde een grote afstraffing.

Het duel was al lang en breed gespeeld toen scheidsrechter Bobby Madden AZ een handje hielp door naar de stip te wijzen. Jahanbakhsh maakte geen fout en bepaalde de eindstand op 1-3, want in het restant van de wedstrijd wist het team van Van den Brom, ondanks een groot aantal kansen, niet verder terug te komen in de wedstrijd. Diep in blessuretijd werd het zelfs nog 1-4 door Jordan Ferri, die scoorde vanuit de counter en de return overbodig maakt.

-
Is AZ klaar in Europa?

Meer nieuws

Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
118
Luka Modric neemt opnieuw record over van Real Madrid-legende Ferenc Puskás
5
Atlético Madrid dicht bij Champions League-ticket dankzij fraaie goal Riquelme
1
Inter verliest door fout Dumfries voor de tweede keer dit seizoen van Sassuolo
15
De schoonzoon van Earnest Stewart kan het kampioensfeest van PSV verzieken
10

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties