Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Reus zet superreeks door en stuurt Dortmund naar bekerfinale

Laatste update:

Dortmund is al een paar jaar nationaal en internationaal goed bezig, maar speelde in de voorbije zeven seizoenen 'slechts' twee bekerfinales: in 2008 werd verloren van Bayern München en in 2012 won het wél van die tegenstander. De kans is groot dat de finale straks ook tussen de twee dominantste clubs van Duitsland zal gaan, maar dat moet woensdag nog blijken. Dan bindt Bayern de strijd aan met 1. FC Kaiserslautern. Dortmund is in ieder geval vast zeker van de finaleplaats in Berlijn.

Het team van Jürgen Klopp was sterk en snel in de eerste helft en na dik tien minuten stond het reeds 1-0. Lewandowski kreeg de bal net over de middenlijn en zag dat Reus tussen twee tegenstanders in wegsnelde. Reus moest ver uitwijken, tot buiten de zestien meter van Wolfsburg, maar kreeg Mkhitaryan met zich mee. De Armeniër speelde zijn man uit en schoot vervolgens knap raak tussen een kluwen van benen: 1-0. VfL Wolfsburg rechtte de rug en kreeg een kans, maar benutte die niet.

Kevin De Bruyne schoot op de benen van Roman Weidenfeller en liet de mogelijkheid op de 1-1 zo liggen. Ook de tweede kans ging er niet in voor die Wölfe, een paar minuten voor de helftwissel. Een kopbal van Junior Malanda vloog tegen de paal en in de rebound mikte De Bruyne net naast. Aan de overkant was het een minuut later wél raak: Reus speelde Lewandowski in het midden aan, de Pool bewaarde de rust en maakte vervolgens beheerst zijn honderdste doelpunt voor Dortmund.

Vroeg in de tweede helft kwam nummer 101 er ook bijna. Lewandowski ging alleen af op Max Grün, maar mikte op de paal en stelde de 3-0 daarmee uit. De tegenstander, die zonder de geblesseerde Bas Dost naar Dortmund was gereisd, had weinig in te brengen en zag de tijd verder en verder wegtikken. Borussia liet zich niet meer verrassen, al werd Malanda nog heel gevaarlijk met twee schoten van dichtbij (over en redding Weidenfeller). De club won eind juli de Duitse Super Cup, verloor na de winterstop de titelstrijd en vloog uit de Champions League, maar kan zich nu weer op gaan maken voor een echte finale.

-
Hoop jij dat Borussia Dortmund de Duitse beker wint?

Meer nieuws

Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
12
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Van der Gijp acht slechts één Feyenoorder goed genoeg voor Liverpool
19

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties