Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Revolutionair plan Ajax op Future Cup wekt ergernis: 'Vreselijk, weg ermee'

Laatste update:

Zo zal er op de aankomende Future Cup gebruik worden gemaakt van effectieve speeltijd. "Zodra het spel stopt, stopt de klok ook. Dit voorkomt tijdverlies en ontmoedigt het verspillen van tijd", zo valt te lezen op de website van Ajax.

Er zal tevens worden geëxperimenteerd met de zogeheten self pass. Een speler hoeft de bal bij een vrije trap niet per se naar een teamgenoot te spelen. De speler mag de bal stilleggen en vervolgens aan een dribbel beginnen.

Er volgen daarnaast tijdstraffen bij ernstige overtredingen en het ingooien wordt vervangen door het inschieten of indribbelen van de bal aan de zijlijn. De wedstrijden worden niet meer even stilgelegd als er een wissel plaatsvindt. Er mag ongelimiteerd gewisseld worden door de coaches, al mogen niet meerdere spelers tegelijkertijd het veld betreden. Tevens is er voor de eerste keer een VAR aanwezig.

"Eén van onze kernwaarden is aanvallend denken", verklaart hoofd ontwikkeling Casimir Westerveld de nieuwe regels op de Future Cup. "Dat betekent dat wij binnen de jeugdafdeling van Ajax kijken waar wij vooruitstrevend kunnen zijn om onze spelers en het spel verder te ontwikkelen."

"De vijf nieuwe spelregels worden ondersteund door de International Football Association Board (IFAB) en de KNVB en moeten ervoor zorgen dat het spel onder meer attractiever en eerlijker wordt in de toekomst", aldus Westerveld.

Kritiek


Op met name X klinkt de nodige kritiek op de nieuwe spelregels op de Future Cup. "Zullen we stoppen met het mooiste spel op aarde naar de klote te helpen?", aldus een teleurgestelde gebruiker van het social media-kanaal. "Vreselijke regels, weg ermee", reageert een andere voetballiefhebber.

Meer nieuws

Eerste club meldt zich bij Manchester United voor transfer van Mason Greenwood
0
Ajax-spits Brobbey verschijnt in Jeugdjournaal en haalt uit naar PSV: 'Arrogant'
4
Perez en Vink zijn het eens: 'Hij kan véél beter voetballen dan iedereen denkt'
1
Club Brugge verslaat Anderlecht en zet grote stap richting Belgische landstitel
1
Nieuwe functie van John van 't Schip bij Ajax is bekend
15
Perez ergert zich dood aan 'modeverschijnsel': 'Waarom moeten zij erbij zijn?'
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties