Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Richairo Zivkovic is eerlijk: 'Tachtig procent van die keuze was financieel'

Laatste update:

Zivkovic stapte in 2014 over van FC Groningen naar Ajax, dat hem uitleende aan achtereenvolgens Willem II en FC Utrecht. Na zijn definitieve transfer naar KV Oostende maakte het talent de onverwachte overstap naar de Chinese tweededivisionist Changchung Yatai. "Tachtig procent van die keuze was financieel", is hij eerlijk tegenover de NOS. Toch was Zivkovic niet altijd gelukkig. Zo miste hij het contact met zijn familie, vrienden en zijn vriendin. "Ik sliep later en stond later op om zo maximaal contact te houden."

De aanvaller zegt ook mooie dingen beleefd te hebben in China. "Het is niet zo dat ik het verschrikkelijk vond, maar het werd moeilijk toen corona kwam. De laatste acht maanden was ik echt alleen." Sportief gezien beleefde Zivkovic zijn hoogtepunt in het seizoen 2018/19, toen hij 25 keer scoorde in de Chinese League One. Een verhuurperiode bij Sheffield United in de Premier League volgde. "Het was apart dat ik verhuurd werd van China naar Engeland. Maar als je naar mijn statistieken keek, had ik een heel goed seizoen. Dan maakt het uiteindelijk niet echt uit waar je je doelpunten maakt."

Zivkovic keerde na vijf Premier League-duels terug naar China, waar hij nu werd verhuurd aan het Guangzhou City van trainer Giovanni van Bronckhorst. Nadien vertrekt Zivkovic naar Servië, waar hij bij Rode Ster Belgrado onder meer vier Europa League-wedstrijden speelde. Toch besefte de speler met Servische roots dat hij terug naar Nederland wilde. "Gewoon weer thuis zijn en weer lekker voetballen." FC Emmen en Zivkovic mogen zaterdag gelijk aan de bak, wanneer ze op bezoek gaan bij PSV.

Meer nieuws

Van Hooijdonk en Perez worden het niet eens over positie Frimpong in Oranje
3
Kees Kwakman voorziet 'zeer groot probleem' tijdens finale Conference League
4
Fiorentina schiet zich in minuut 90+1 langs dapper tiental van Club Brugge
3
Olympiacos zorgt voor grote stunt bij Villa en mag hopen op finale in eigen land
15
Bayer Leverkusen kan finale ruiken na dramatische fout van uitgefloten Karsdorp
52
Marseille en Atalanta maken na zeer vermakelijk duel nog volop kans op finale
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties