RKC eruit door amateurs; Excelsior en Go Ahead Eagles bekeren verder

De problemen voor de Waalwijkers ontstonden al na een kwartier spelen. Voormalig Fortuna Sittard-rechtsbuiten Gavin Vlijter schoot de bal op knappe wijze langs RKC-keeper Joel Pereira. Daarna was het balbezit voor RKC, maar waren de grote kansen voor de thuisploeg. De Treffers-keeper Niels Kornelis ontpopte zich tot ware bekerheld met een aantal goede reflexen.

In de rust werd Jozefzoon vervangen door Roy Kuijpers, terwijl ook Kevin Felida zijn opwachting mocht maken als vervanger van Yassin Oukili. Ook met deze nieuwkomers wist de uitploeg geen vuist te maken in Groesbeek, waardoor Iliass Bel Hassani werd ingebracht voor de tegenvallende Mika Biereth. Met de ervaren Bel Hassani in de ploeg werd het echter nog erger: Brian Campman schoot de 2-0 achter de touwen met een heerlijke vrije trap, waardoor RKC op tamelijk gênante wijze is uitgeschakeld in de TOTO KNVB Beker.

Excelsior - MVV Maastricht 5-1
Excelsior had woensdagavond geen kind aan MVV. Nadat Feyenoord-huurling Marouan Azarkan onrechtmatig werd neergehaald in het strafschopgebied, opende spits Reda Kharchouch in de 22ste minuut vanaf elf meter de score. Na wederom een goede actie van Azarkan kon Lazaros Lamprou de score verdubbelen met een intikker. Nog voor rust maakte de Griek zijn tweede van de avond, en daarmee de 3-0 voor Excelsior. Na rust gingen de Kralingers vrolijk verder toen MVV opbouwend in de fout ging, waardoor Azarkan eindelijk een eigen treffer kon maken. Niet veel later maakte Kharchouch zijn tweede doelpunt via wederom een penalty. Uiteindelijk was het slotakkoord voor Koen Kostons van MVV, die de eindstand op 5-1 bepaalde.

Go Ahead Eagles - Helmond Sport 3-1
De ploeg van René Hake kwam na zeven minuten al op voorsprong. Verdediger Jay Idzes werkte een hoekschop van Philippe Rommens binnen: 1-0. Laatstgenoemde kwam ruim een half uur later zelf op het scorebord. De middenvelder, die dit seizoen nog niet wist te scoren, probeerde het vanaf buiten het zestienmetergebied en passeerde Helmond-doelman Mike Havekotte: 2-0.

De bezoekers gaven zich echter niet makkelijk gewonnen en maakten kort voor rust zelfs de aansluitingstreffer via Håkon Lorentzen: 2-1. Heel lang kon Helmond daar alleen niet van genieten. Slechts vijf minuten later bracht Sylla Sow de marge namelijk terug naar twee na een vrije trap: 3-1. In de tweede helft vielen er geen doelpunten meer.