Robben brengt verpulvering op gang, RB Leipzig blijkt te kloppen

Bayern München - VfL Wolfsburg 5-0
Het verzet van Wolfsburg hield zeventien minuten stand. Bayern kwam sterk uit de startblokken en kreeg vroege kansen via Juan Bernat en Robben, maar tot tweemaal toe lag Diego Benaglio in de weg. De doelman was echter kansloos toen Robben op kenmerkende wijze binnendoor ging langs het strafschopgebied, het gaatje vond en fraai uithaalde in de verre hoek. Het duurde niet lang voordat het publiek opnieuw mocht opveren, want Robert Lewandowski tikte even later de 2-0 binnen. Robben bediende Arturo Vidal, wiens afstandsschot van richting werd veranderd. De bal belandde plots voor de voeten van Lewandowski, die wel raad wist met de buitenkans.

Ook in het restant van de eerste helft was sprake van eenrichtingsverkeer. Als Wolfsburg de bal had, werd die doorgaans razendsnel weer ingeleverd en zocht Bayern de aanval, al leverde dat geen doelpunten meer op voor rust. In de tweede helft slaagde der Rekordmeister er alsnog in om de marge verder uit te breiden. Lewandowski reageerde met een katachtige reflex op een schot van Thomas Müller, dat naast zou zeilen, en schreef op die manier zijn tweede treffer van de middag bij. Müller deed uiteindelijk zelf ook nog een duit in het zakje en scoorde na 999 minuten weer eens. Via Robben kwam de bal op een gunstige positie terecht bij de Duitser: 4-0. Het slotwoord via een venijnige uithaal aan Douglas Costa.

FC Ingolstadt 04 - RB Leipzig 1-0
De koploper op bezoek bij de hekkensluiter: in principe mocht er niets misgaan voor Leipzig. Dat gebeurde toch. De Bundesliga-sensatie kwam binnen twaalf minuten op achterstand, doordat Roger binnenknikte na een vrije trap van Anthony Jung. Ingolstadt hield de rijen achterin goed gesloten en daardoor zorgde Leipzig voor te weinig dreiging. Een schot van Marcel Halstenberg na een vrije trap van seizoensuitblinker Emil Forsberg was de beste kans voor rust. Voormalid ADO Den Haag-keeper Martin Hansen voorkwam na de onderbreking dat Marcel Sabitzer de stand gelijktrok. Er zouden meer kansen volgen, maar Ingolstadt bleef overeind. Een late rode kaart voor Mathew Leckie na tweemaal geel kon de pret niet drukken.

1. FC Köln - Borussia Dortmund 1-1
Na drie uur en 27 minuten zonder doelpunt kwam Köln zaterdag weer eens tot scoren. Geheel verdiend was het niet, want Dortmund had de overhand ondanks dat beide ploegen slordig voor de dag kwamen. De bezoekers leken na negen minuten al op voorsprong te komen, maar een treffer van Pierre-Emerick Aubameyang werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Na een klein halfuur was het vervolgens raak aan de overzijde. Een indraaiende vrije trap van Jonas Hector kwam terecht op het hoofd van Artjoms Rudnevs: 1-0. Anthony Modeste moest er na rust 2-0 van maken, maar de clubtopscorer miste een enorme kans nadat hij Roman Weidenfeller omspeeld had. Dortmund was vervolgens lange tijd onmachtig. De ploeg van Tomas Tuchel leek tegen een verliespartij aan te lopen, maar vlak voor tijd mocht men dankzij Marco Reus toch juichen. Salih Özcan van Köln kreeg in blessuretijd nog zijn tweede gele prent.