Robben steelt de show in topper; doffe dreun voor Dortmund

FC Augsburg - Bayern München 0-4
Josep Guardiola voerde vijf wijzigingen door in vergelijking met het Champions League-duel met CSKA Moskou en Arjen Robben, Rafinha, Robert Lewandowski, Xabi Alonso en Medhi Benatia keerden dan ook terug in de basiself. Zoals verwacht mocht worden, was het balbezit voor Bayern en na zeven minuten werd het bijna 0-1, maar de bedrijvige Robben schoot van afstand naast. Augsburg nam de verdedigende stellingen in, maar doelman Alexander Manninger hoefde zich in de eerste helft niet overmatig in te spannen. Bayern kreeg via Franck Ribéry, Sebastian Rode en Robben nog wel wat mogelijkheden, maar er zou in de eerste helft geen doelpunt vallen. Zes minuten na rust kreeg Bayern zijn beste kans van de wedstrijd: Alonso kon na een corner moederziel alleen inkoppen, maar Manninger had een prima reflex in huis.

Meer: Arjen Robben meldt zich na vierklapper van Haaland in kleedkamer Manchester City

Na een klein uur was het dan eindelijk raak voor der Rekordmeister: Benatia kopte de bal uit een vrije trap via de paal in het doel van Augsburg. Twee minuten later klaarde Robben de klus, door het leer met een mooie krul in de verre hoek te schilderen. Robert Lewandowski maakte er met een grondscherend schot 0-3 van en het slotakkoord was aan Robben, die naar zijn linker kapte en de bal rustig in de korte hoek schoof. De Oranje-international werd na 77 minuten afgelost door Thomas Müller. Bayern won zodoende zijn zesde Bundesliga-wedstrijd op rij en voor Augsburg kwam er na vier speelronden een einde aan een indrukwekkende zegereeks.

Hertha BSC - Borussia Dortmund 1-0
Hertha verloor de laatste wee wedstrijden, maar boekte tegen Dortmund dus een knappe zege. Vijf minuten voor rust strafte uitgerekend Julian Schieber, voormalig spits van de BVB, dom balverlies van Neven Subotic af. De bezoekers waren wel sterker begonnen, maar verder dan een schot van Ciro Immobile, dat over ging, kwamen zij ook niet. Door toedoen van Schieber ging de thuisploeg dus met een 1-0 stand de rust in. De 15.000 (!) meegereisde fans hoopten op een beter Dortmund na rust, maar alleen Immobile kreeg nog een goede kans, maar zijn poging was een prooi voor Thomas Kraft. Hertha liet zelf nog een goede kans op de 2-0 liggen, toen Änis Ben-Hatira Roy Beerens over het hoofd zag en tevergeefs voor eigen succes ging. Het Dortmund van Jürgen Klopp miste in de slotfase nog een enorme kans via Immobile en zakt naar de zestiende plaats.

Schalke 04 - FC Köln 1-2
Schalke 04 en FC Köln deden bepaald niet aan klantenbinding in de eerste helft. De thuisploeg was wel de bovenliggende partij, maar verder dan een handvol halve kansen kwam men niet. De bezoekers, die de laatste drie wedstrijden verloren, schoten zelfs niet één keer op doel. Twee minuten na de pauze leverde de eerste poging van Köln wel een treffer op: Anthony Ujah schoot in de korte hoek raak, na een lage voorzet van Yannick Gerhardt. Na een overtreding van aanvoerder Benedikt Höwedes kreeg Köln halverwege de tweede helft ook nog een strafschop en dat buitenkansje werd benut door Matthias Lehmann. Door een kopbal van invaller Leroy Sané werd het nog wel even spannend, maar een nederlaag kon door Schalke niet worden voorkomen. Klaas-Jan Huntelaar deed de gehele wedstrijd mee.

Werder Bremen - Hannover 96 3-3
Eljero Elia zat voor de derde wedstrijd op rij niet bij de selectie van Werder Bremen, dat door een late goal van Davie Selke toch nog een punt pakte tegen Hannover 96. Dat was niet verdiend, want de bezoekers waren de betere ploeg en kwamen na twaalf minuten spelen ook op voorsprong, door een intikker van Lars Stindl. Een prachtige vrije trap van Zlatko Junuzovic betekende tien minuten voor rust de gelijkmaker en debutant Melvyn Lorenzen bracht Werder na de thee zelfs op voorsprong, maar hierna werden de rollen weer omgedraaid: Joselu maakte op aangeven van Hiroshi Kiyotake de 2-2 en een indraaiende vrije trap van de Japanner die door niemand werd geraakt betekende de 2-3 voor Hannover. Dat leek lange tijd het slotakkoord te worden, maar kort voor tijd werd het toch nog 3-3, via Selke.

SC Freiburg - Hamburger SV 0-0
Rafael van der Vaart scoorde in zijn laatste twee competitiewedstrijden voor Hamburger SV en hoopte zaterdag opnieuw op het scoreformulier te kunnen verschijnen, maar dat lukte niet. De middenvelder begon uit bij SC Freiburg wel weer in de basis en zag de thuisploeg al in de eerste minuut een strafschop krijgen, maar die werd naast geschoten door Vladimir Darida. Dit was direct het spannendste moment van de hele wedstrijd, want na de gemiste penalty gebeurde er niet zoveel meer. Vijf minuten in de tweede helft kreeg Freiburg nog wel een tweede goede kans om op voorsprong te komen, maar de kopbal van Felix Klaus werd gekeerd door Jaroslav Drobny, en dus eindigde de wedstrijd zoals hij was begonnen: met de brilstand op het scorebord.