Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Robin van Persie: 'Nog mooier vind ik wat hij buiten het veld laat zien'

Laatste update:

Rashford groeide zelf op in armoede en startte vlak voor de zomervakantie een campagne om aandacht te vragen voor wat het ontbreken van de gratis schoollunches zou betekenen voor kansarme kinderen. De Britse regering stemde toen in met dat plan. Ook tijdens de zomervakantie konden kinderen op een warme maaltijd rekenen.

"Hij is net 23 jaar geworden en het is verbazingwekkend wat hij zowel op als buiten het veld al heeft gerealiseerd in zijn leven", benadrukt Van Persie dinsdag in zijn column in De Telegraaf. "Ik heb hem lang gesproken en hij vertelde wat hem heeft bewogen om te vechten voor maaltijden op school voor alle kinderen. Dat is een hele strijd geweest met de regering, maar het is hem wel gelukt. En ook nog in samenwerking met de overheid."

"Met zijn twee broers samen hadden ze vroeger zo hun struggles, er was soms tekort aan eten. Ieder kind heeft recht op een maaltijd, is zijn standpunt. Als hij dan een hattrick maakt in de Champions League vind ik dat fantastisch. Maar nog mooier vind ik wat hij daarbuiten laat zien", erkent Van Persie. "De meeste spelers op die leeftijd zijn alleen bezig met zichzelf, hebben geen brede visie en willen alleen zichzelf verbeteren."

Ver esta publicación en Instagram

Melanie Maynard House ?? A new depot to support the growing need for @fareshareuk in Greater Manchester. The real superstars in this country can be found in the heart of most cities, towns and villages, working tirelessly to support our most vulnerable. To you all, THANK YOU for continuing to catch us when we fall ??

Una publicación compartida de Marcus Rashford MBE (@marcusrashford) el

Een voorstel om de maaltijden tijdens de herfstvakantie ook uit te delen werd in het in het Britse Lagerhuis weggestemd. Restaurants, cafés en lokale autoriteiten in Engeland gaven vervolgens na een dringende oproep van Rashford alsnog gratis maaltijden weg aan leerlingen niet genoeg te eten hadden. Normaal gesproken verzorgt de school alleen maaltijden tijdens het schooljaar, en niet tijdens de vakantie. In Engeland zijn ongeveer anderhalf miljoen kinderen afhankelijk van de maaltijden die ze op school krijgen.

"Rashford is enorm sociaal betrokken. Samen met zijn broers doet hij het ook nog slim", vervolgt Van Persie. "Op social media heeft hij ongeveer 25 miljoen volgers in totaal. De bedrijven, restaurants vooral, die willen meedoen in zijn project, behandelt hij geweldig. Hij zet ze in het zonnetje, beloont ze met bekendheid en aan het eind van de rit hebben honderdduizenden kinderen te eten. Het is een prachtig voorbeeld van iets bereiken door samen te werken. Het is dé manier om met elkaar uit de crisis te komen."

De eerdere acties van Rashford tegen kinderarmoede vielen ook de Britse koningin op. Vorige maand werd hij benoemd tot Member of the Order of the Britisch Empire (MBE).

Meer nieuws

El Gran Derbi: is dit de meest heetgebakerde derby van Spanje?
1
Cziommer onthult welke Premier League-trainer hij naar Ajax probeerde te brengen
0
Bologna speelt teleurstellend gelijk, mede door rode kaart voor Sam Beukema
7
Arsenal maakt het onnodig spannend tegen Tottenham, maar houdt druk op titel
45
Drie voormalig Eredivisionisten schieten Bournemouth naar 3-0 zege op Brighton
15
Live meepraten in de Premier League: Nottingham Forest - Manchester City
12

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties