Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Robin van Persie vrijgesproken door tuchtcommissie

Laatste update:

Van Persie kreeg afgelopen zondag een directe rode kaart in de wedstrijd tussen Feyenoord en Vitesse. Vlak voor tijd maakte de aanvaller een onbesuisde overtreding op Max Clark. Direct na de wedstrijd gaf de 35-jarige routinier aan dat hij het niet eens was met zijn rode kaart en kondigde aan dat hij in beroep zou gaan. Donderdagavond verscheen Van Persie samen met Feyenoord-huisjurist Joris van Benthem voor de tuchtcommissie van de KNVB in Zeist.

Meer: Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook | V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast

"Ik maakte met mijn linkerbeen een sliding om de bal te veroveren. Die maakte ik van de zijkant. Toen ik zag dat ik de bal niet kon raken, heb ik in een split second mijn been teruggetrokken. Het ligt niet in mijn aard om spelers te blesseren", zei Van Persie tijdens de hoorzitting, geciteerd door De Telegraaf. "Wat ook een klein beetje mee mag wegen is het feit dat ik nu acht, negen maanden terug ben en in de tijd nog geen enkele gele kaart heb gepakt", zo vervolgde de topscorer aller tijden van het Nederlands elftal. "Ik heb me louter positief opgesteld tegen scheidsrechters en tegenstanders. U heeft hier niet te maken met een benenbreker of een keiharde speler."

"Het oordeel is - bij nadere bestudering van de televisiebeelden en de verklaring van de Feyenoorder tijdens de mondelinge behandeling van de zaak - dat Van Persie niet de gezondheid van Vitesse-speler Max Clark in gevaar heeft gebracht", reageert de KNVB. "De tuchtcommissie komt tot deze conclusie, omdat Van Persie op het moment dat hij inzag dat de bal niet meer in de buurt was, hij zijn linkervoet introk en op de grond zette. Vervolgens draaide hij zijn lichaam naar links om op de grond te vallen. Van Persie raakte Clark weliswaar en er was sprake van een overtreding, maar niet van ernstig gemeen spel."

Terecht besluit?

Meer nieuws

Gehele Italiaanse top staat in de rij voor Nederlander: 'Een groot kampioen'
1
Journalist doet opmerkelijke bewering: 'Marino Pusic kleineerde Mats Wieffer'
15
'Barcelona denkt aan Nederlander in zoektocht naar aanvallende middenvelder'
10
Kassa Feyenoord en PSV rinkelt: alles wat je moet weten van het nieuwe CL-format
15
'Ajax kijkt rond in LaLiga en hoopt op komst van Williot Swedberg'
15
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties