Roda gedeeld koploper dankzij late opleving van Sparta op eigen Kasteel

Sparta Rotterdam - NEC 2-2
NEC begon goed, maar leek toch op achterstand te komen. Daan Disveld werkte de bal in eigen doel, maar had geluk dat aan die actie een buitenspelsituatie voorafging. Paul Gladon raakte daarna de paal namens de thuisploeg. Acht minuten voor rust namen de gasten uit Nijmegen afstand: Kevin Conboy profiteerde van een matig verwerkte hoekschop en tekende voor de 0-1. Vier minuten later knikte Sjoerd Ars met het hoofd de 0-2 binnen. Sparta ging na rust op zoek naar de gelijkmaker, maar wist lange tijd vrijwel niks te creëren. In extremis kantelde de wedstrijd echter alsnog. Ex-NEC'er Youri Loen schoot twee minuten voor tijd de 1-2 binnen, waarna Denis Mahmudov ver in blessuretijd het feestje op Het Kasteel compleet maakte.

Achilles '29 - Roda JC Kerkrade 0-4
Een helft lang hield Achilles goed stand voor eigen publiek. De thuisploeg was weliswaar de onderliggende partij, maar wist zo nu en dan toch wat onrust te veroorzaken in de Limburgse afweer. De Groesbekers mochten bij rust dan ook blijven hopen op een stunt. Daar kwam na de pauze echter snel verandering in. Vier minuten na de hervatting opende Frank Demouge de score met een wippertje. Daarna ging het snel: Migiel Zeller moest inrukken met een tweede gele kaart, waarna Marc Höcher de toegekende strafschop verzilverde. Twee minuten later was het definitief gedaan met alle spanning: Johan Plat tekende van dichtbij voor de 0-3. Höcher tekende vervolgens met een rake knal voor de 0-4 eindstand.