Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Roda-icoon wil weg uit voetbalerij: 'Vuilnisman, dat lijkt me ook wel wat'

Laatste update:

Van der Luer had er geen goed gevoel bij toen investeerder Mauricio García zich meldde in Kerkrade. Zijn strijd tegen de Mexicaan kostte hem zijn baan. Hij zit sinds de zomer van vorig jaar thuis. Van der Luer zou in november weer aan de slag gaan bij Roda, maar dat liep anders. Inmiddels hoeft het van hem niet meer. "Al meer dan een jaar loop ik rond met de gedachte om uit de voetballerij te stappen", vertelt hij in gesprek met Voetbal International. "Ik ben een tijdje terug naar een loopbaancoach geweest. 'Je bent gek als je iets anders gaat doen, met jouw kennis en vaardigheden', concludeerde die vrouw. En toch wil ik het."

Van der Luer wil een omslag maken en solliciteerde de afgelopen maanden op verschillende functies buiten het voetbal. "Begeleiding geven aan kinderen met overgewicht, bijvoorbeeld", vervolgt de oud-international. "Dit is zo'n lastige tijd. Maar de kachel moet roken. Ik zou misschien bij een amateurclub aan de slag kunnen gaan, in combinatie met een reguliere baan. Ik voel me nergens te groot voor. Op maandag rijden ze hier altijd met die grote wagens door de straat. De laatste keer dacht ik: Vuilnisman, dat lijkt me ook wel wat."

Voordat het coronavirus uitbrak, was Van der Luer een tijdland werkzaam in een café van een vriend in Maastricht. "Hij vroeg me om bij de deur te staan, maar binnen de kortste keren liep ik met een dienblad over het terras. Wekenlang heb ik van alles gedaan", vertelt de oud-voetballer. "Afwassen, toetjeskeuken. Gewoon om te kijken wat ik kan. Geld kreeg ik er niet voor, maar ik vond het allemaal zo leuk om te doen. Mensen noemen de horeca hectisch, maar dan hebben ze nooit bij Roda gewerkt. Een verademing, vond ik het. Niet meer constant onzekerheid, elke dag problemen oplossen, alleen maar gezeik."

Meer nieuws

Van der Meijde: 'Wat een fantastische speler! Die moet Ajax meteen halen'
4
Kieft openbaart kwetsend bericht dat hij van Marco van Basten kreeg
5
'Antony beledigt Ten Hag in groepschat van Man United met drie woorden'
51
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
38
Manchester United wordt vernederd en gaat keihard onderuit bij Palace
79
Almere City FC baart opzien met post op X: 'CHERYYYYYYYYYYY!'
9

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties