Roda JC Kerkrade overleeft en verlengt verblijf in Eredivisie

Daryl Werker groeide uit tot de man van de wedstrijd, want de centrale verdediger kopte na 26 minuten via de grond raak uit een hoekschop van Adil Auassar. Het was de eerste serieuze kans van Roda en men mocht van geluk spreken dat men daarvoor niet al op achterstand was gekomen, want MVV begon sterk en kreeg via onder anderen Luis Pedro een goede kans. De openingstreffer gaf Roda even vleugels, maar men moest blijven oppassen voor de aanvallen van de opponent.

Nick Kuipers baalt na het ontvangen van een rode kaart.

Pedro had er 1-1 van kunnen maken, maar stuitte wederom op doelman Benjamin van Leer en ook onder anderen Kelechi Nwakali had het vizier niet op scherp staan. Roda nam de minimale voorsprong mee de kleedkamer in en in de tweede helft verdedigde men die dus met succes. De Kerkradenaars werden daarbij geholpen door Nick Kuipers, die zijn medespelers na 59 minuten achterliet toen hij een rode kaart pakte na een overtreding op Mitchel Paulissen. Na het bekijken van de beelden werd Kuipers door de scheidsrechter weggestuurd.

MVV was heel aardig aan het tweede bedrijf beginnen, maar moest na een uur dus met tien man verder. In het vervolg had Roda op 2-0 kunnen komen, maar een vrije trap van Auassar werd bij de eerste paal net overgetikt door Ognjen Gnjatic. MVV voerde een aantal keer nog wel de druk op, maar Roda bezweek niet en trok de voorsprong over de streep. De bezoekers hadden overigens geluk dat zij niet nóg een rode kaart kregen, want Steven Pereira ging hard door op Martin Milec en kreeg slechts een gele kaart.