Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Roda JC klimt uit gevarenzone na winst op 'lievelingsopponent' NEC

Laatste update:

'Goed uit de winterstop komen' kreeg al binnen dertien seconden spelen een geheel nieuwe dimensie. De meeste fans moesten hun plekje in het Parkstad Limburg Stadion namelijk nog vinden, toen de bal al in het net lag. Roda JC slingerde de bal vanaf de aftrap meteen naar voren en bracht Khalid Sinouh daarmee ernstig in verlegenheid. De doelman van NEC verwerkte de hoge inzet niet goed en Malki profiteerde optimaal: de spits kopte de bal van dichtbij over de laatste verdediger heen en hielp zijn ploeg zo al binnen een mum van tijd aan een 1-0 voorsprong.

Aanvankelijk hadden de bezoekers uit Nijmegen veel moeite om die snelle tegenslag te verwerken. Roda JC kreeg nog een goede kans op een treffer, maar gaandeweg nam de nummer zeven van de Eredivisie de regie over. Nick van der Velden leek na een half uur spelen Melvin Platje in stelling te brengen, maar de spits kon niet bij de voorzet van zijn ploeggenoot. Niet veel later werd het écht gevaarlijk: na een mooie aanval over rechts leek Sören Rieks de bal voor het inschieten te hebben, maar de Deen verloor de rust en schoof slordig naast. Omdat Platje nadien nog een keer miste, bleef het 1-0 bij rust.

NEC ging na de onderbreking door waar het gebleven was. De bezoekers hadden het betere van het spel, maar verzuimende ook nu omdat in de score uit te drukken. Zo punterde Van der Velden naast en had Roda-doelman Filip Kurto de mazzel dat zijn bedenkelijke optreden bij een hoge bal van Rémy Amieux met een sisser afliep: het leer viel op de bovenkant van de lat. Precies op het moment dat het er echt om begon te spannen, bracht Lebedynski de verlossing.

De spits miste eerst nog van een meter of twintig, maar was enkele minuten later wel succesvol. Rob Wielaert legde een hoge vrije trap terug tot bij de Pool, die vervolgens van dichtbij steenhard raak kopte. Daarmee bracht hij niet alleen zijn ploeg in veilige haven: het was tevens de eerste keer sinds 6 oktober van het vorig jaar dat de thuisfans in Kerkrade meer dan één treffer én een zege van hun ploeg mochten begroeten. Ondanks de ruim 22 minuten die na de 2-0 nog resteerden, wisten de bezoekers uit Gelderland het treffen niet meer spannend te maken. Roda JC verlaat zodoende de degradatiezone en staat nu gedeeld dertiende. NEC blijft (gedeeld) zevende.

-

Meer nieuws

Alex Kroes wil oude bekende 'heel graag' terug naar Ajax halen
9
NAC lacht om uitspraken Roda-trainer Sibum: 'Die stond bij ons op repeat'
0
Dit is Feyenoord-target Derek Cornelius: de Canadese opvolger van David Hancko?
7
Berucht 'contractservetje' van Lionel Messi geveild voor absoluut megabedrag
0
Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0
Opvallend besluit Newcastle over Yankuba Minteh? 'Dan is Feyenoord kansloos'
16

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties