Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Roda JC maakt schoon schip en verbreekt samenwerking met Korotaev

Laatste update:

De Limburgers komen via een verklaring op de website nog wel met een dankwoord richting Korotaev. "Wij zijn hem bijzonder erkentelijk voor het feit dat hij het plan omarmt om Roda JC weer te laten uitgroeien tot 'de Voetbaltrots van het Zuiden´ en dat hij, in goed overleg, afscheid neemt als aandeelhouder om de uitvoering van dat plan alle ruimte te geven. Aleksei Korotaev mag dan nu afscheid nemen als aandeelhouder, als gewaardeerde fan van Roda JC ('Koempel for life´) blijft hij altijd welkom in het Parkstad Limburg Stadion te Kerkrade."

Korotaev kwam begin 2017 met veel ambitie binnen bij Roda JC, met onder meer oud-aanvaller Nicolas Anelka als adviseur. Binnen afzienbare tijd moest kwalificatie voor de Champions League worden afgedwongen, zo klonk het. De vermogende zakenman werd echter in februari van dat jaar gearresteerd op verdenking van het uitschrijven van ongedekte cheques ter waarde van bijna achttien miljoen euro. Korotaev verbleef een poos in de gevangenis en hangende het onderzoek mag hij Dubai ruim drie jaar later nog steeds niet verlaten. Hij liet meermaals weten dat hij gewoon wilde terugkeren bij Roda JC, maar vanwege de huidige ontwikkelingen lijkt dat er niet meer van te komen. Roda JC leek vorig jaar zomer nog in zee te gaan met de Mexicaanse investeerder Mauricio García de la Vega. Diens plannen omtrent de overname werden echter afgekeurd door de KNVB.

Voormalig eigenaar Frits Schrouff wordt ook hartelijk bedankt door de initiatiefnemers. "Dankzij hem bestaat de club nog steeds en daar kan dit plan op voortborduren. Telkens als Roda met de rug tegen de muur stond was Frits Schrouff er om de club weer te helpen. Dat is van onschatbare waarde en dat zal nooit vergeten worden." Schrouff stak door de jaren heen circa twintig miljoen euro in de club, waardoor de club ondanks problemen op financieel gebied kon blijven bestaan.

De groep ondernemers, genaamd 'Phoenix, die Roda JC uit het slop wil trekken rept in de verklaring die woensdag is afgegeven over een 'transparante, integere en ambitieuze toekomst'. "Het plan voorziet in een situatie waarin Roda JC met een volledig schone lei begint en met een kraakheldere governance-structuur de basis legt voor een duurzame ontwikkeling." In de nieuwe plannen worden alle overige aandelen ingeleverd en ondergebracht in een stichting. Daarnaast stellen alle huidige bestuurders hun positie ter beschikking, zodat Roda JC volgend seizoen een frisse start kan maken.

Meer nieuws

Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
118
Luka Modric neemt opnieuw record over van Real Madrid-legende Ferenc Puskás
5
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
Atlético Madrid dicht bij Champions League-ticket dankzij fraaie goal Riquelme
1
Inter verliest door fout Dumfries voor de tweede keer dit seizoen van Sassuolo
15
De schoonzoon van Earnest Stewart kan het kampioensfeest van PSV verzieken
10

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties