Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Roda JC verslaat FC Utrecht dankzij trefzekere invaller

Laatste update:

Yassin Ayoub is goed begonnen aan de tweede seizoenshelft en dat toonde hij al na net negen minuten spelen. De middenvelder verraste met een vrije trap vanaf ruim dertig meter doelman Benjamin van Leer. De goalie dacht de bal naast te kunnen kijken, maar de paal bleek het eindstation van de poging. Vervolgens was er geen Utrechter snel genoeg bij de rebound, waardoor de onoplettendheid van Van Leer niet werd afgestraft. In het andere doel was Robbin Ruiter iets attenter toen Rostyn Griffiths vanaf een meter of 25 lekker uithaalde.

Hoewel Utrecht het overwicht had op het veld, wist de ploeg van Erik ten Hag eigenlijk geen uitgespeelde mogelijkheid te creëren. Uiteindelijk kreeg Roda JC de eerste echte kans. Kristoffer Peterson zette goed door en kwam tot net buiten het strafschopgebied. Zijn schot was echter een eenvoudige prooi voor Ruiter. Na veertig minuten kreeg Nacer Barazite een mogelijkheid, die werd afgefloten vanwege een overtreding en er volgde nog een schotje van Ayoub. Daarmee bleef het kansenaantal beperkt.

In de tweede helft kwam het eerste grote gevaar ook van de Limburgers. Een voorzet van Hicham Faik kwam terecht bij Nathan Rutjes, maar de net ingevallen middenvelder kon zijn eerste balcontact niet omzetten tot doelpunt. Even later schoot Peterson uit een scrimmage net voorlangs. Na een uur was eindelijk ook Utrechtse dreiging, na een goede actie van Patrick Joosten, maar het schot van Barazite miste richting. Roda bleef gevaarlijker, zo had Faik een schot dat na langs de voor hem verkeerde kant van de paal suisde en even later gleed Rydell Poepon net uit op het moment van schieten.

Het grootste Utrechtse gevaar kwam er via Soufyan Amrabat, die in plaats van voor te geven besloot uit te halen. Van Leer bracht prima redding, al ging het wel ten koste van een hoekschop. Uit de counter die daaropvolgde sloeg Roda toe. Ngombo stond pas drie minuten in het veld, toen hij in stelling werd gebracht door Rutjes en met links de 1-0 tegen de touwen schoot. FC Utrecht kreeg nog een goede kans op de gelijkmaker. De ene invaller, Ruud Boymans, legde de bal klaar voor de andere, Bart Ramselaar, maar dankzij een sterk optreden van Marcos Gullón, kwam de middenvelder niet tot een inzet van dichtbij.

-
Eindigt FC Utrecht bij de eerste zes?

Meer nieuws

Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
6
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
2
Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
67
Chris Woerts ziet Ajax 'hele goede keuze maken' op bestuurlijk vlak
11
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties