Roda wint beladen derby en gaat aan kop, De Graafschap klopt Telstar

Fortuna Sittard - Roda JC Kerkrade 0-2
Roda JC was in de eerste helft oppermachtig, maar verzuimde om het duel al voor rust te beslissen. De degradant opende na tien minuten de score: Lagouireh kon inschieten na een goede voorzet van Frank Demouge. De gasten hadden de marge in de eerste helft kunnen verdubbelen, maar onder anderen Mitchel Paulissen verzuimde te scoren. Zes minuten na de onderbreking werd het wel 0-2: Plat verzilverde een voorzet van Tom van Hyfte. Daarmee was de wedstrijd gespeeld, want Fortuna wist na rust niet meer te scoren. Jasper Waalkens kreeg nog wel een goede kans, maar schoot voor open doel naast.

De Graafschap - Telstar 3-2
Telstar-aanvaller Anmar Almubaraki was de man van de eerste helft. Hij raakte twee keer de lat, alvorens hij na achttien minuten de score opende door van buiten het strafschopgebied raak te schieten. Na de gelijkmaker van Karim Tarfi was Almubaraki tevens verantwoordelijk voor de 1-2. De Graafschap sloeg na rust een beter figuur en kwam via een van richting veranderd schot van Caner Cavlan weer op gelijke hoogte. Na de rode kaart voor Ralf Seuntjens trokken de Doetinchemmers de wedstrijd naar zich toe: Kristopher Vida kopte op aangeven van Dean Koolhof de 3-2 binnen en die voorsprong gaf men niet meer weg.