Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Rode Duivel Denayer wekt grote verbazing door wandeling in het park met tijger

Laatste update:

Denayer speelde in het verleden voor clubs als Celtic, Sunderland, Galatasaray en Olympique Lyon. Dit seizoen is hij in Dubai actief bij FC Shabab Al-Ahli. De 27-jarige verdediger komt er niet veel aan spelen toe, maar heeft daardoor wel tijd voor andere dingen. Aan zijn volgers op Instagram toont hij vol trots een wandeling met een tijger. Collega-internationals Alexis Saelemaekers en Albert Sambi Lokonga reageren enthousiast op het door Denayer geposte filmpje.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Jason Denayer (@jason_denayer)

Sanne Kuijpers, campagnemanager Wilde dieren bij World Animal Protection Nederland, laat in een reactie aan Voetbalzone weten het filmpje 'ten zeerste af te keuren'. "Op de video zien we hoe voetballer Jason Denayer naast een tijger aan een ketting loopt. We zien vaker voetballers en bekende Nederlanders poseren met wilde dieren, of privé-dierentuinen bezoeken in de Verenigde Arabische Emiraten, waar dit mogelijk is. Ze posten dat op sociale media en creëren daarmee het beeld dat direct contact met een wild dier oké is, maar dat is nooit het geval."

"Ze zijn zich vaak onbewust van het dierenleed dat hierachter schuilt", vervolgt Kuijpers. "We raden hen aan hier vooral weg van te blijven en alleen dieren, van gepaste afstand, in het wild te bekijken - waar ze thuishoren. Deze tijger zal zijn leven lang in gevangenschap leven, alleen maar omdat 'wij mensen' dat leuk vinden. Dat is geen leven voor een tijger. Tijgers zijn geen entertainers, het zijn wilde dieren die in het wild horen."

Memphis Depay kreeg in 2020 ook al eens bakken met kritiek toen hij op Instagram foto's deelde, waarop hij was te zien met een lijger, een kruising tussen een mannetjesleeuw en een vrouwtjestijger. Dierenrechtenorganisatie PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) ging destijds in een statement vol in de aanval op de Oranje-international. "Een voorbeeld van onzekere mannen die zich groter willen voelen door andere wezens te 'domineren' en vervolgens te poseren met hun veroveringen", zo werd campagne-adviseur Mimi Bekhechi geciteerd door De Telegraaf.

Meer nieuws

Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
113
Luka Modric neemt opnieuw record over van Real Madrid-legende Ferenc Puskás
5
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
Atlético Madrid dicht bij Champions League-ticket dankzij fraaie goal Riquelme
1
Inter verliest door fout Dumfries voor de tweede keer dit seizoen van Sassuolo
15
De schoonzoon van Earnest Stewart kan het kampioensfeest van PSV verzieken
10

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties