Rode lantaarn dreigt voor dolend RKC na verlies tegen Fortuna

RKC staat voorlaatste met acht punten en houdt nu alleen nog Achilles'29 onder zich: die club speelt om 19.45 uur nog tegen Jong FC Twente en kan de Waalwijkers nog voorbij gaan. Zaterdag ging het tot de rust ongeveer gelijk op tussen beide elftallen. Fortuna werd gevaarlijk via Seku Conneh en Bob Vankan, terwijl aan de overkant doelman Ferhat Kaya kort voor rust nog tweemaal moest optreden bij lastige hoekschoppen van de thuisclub.

De eerste mogelijkheid in de tweede helft was voor Malcolm Esajas, maar hij schoot naast. Conneh maakte vervolgens wél de eerste kans van Fortuna Sittard af. De jonge aanvaller, die in twaalf duels al goed was voor vier doelpunten dit seizoen, maakte zijn makkelijkste tot nu toe. Doelman Arjan van Dijk had de bal na een hoekschop van Tomas Overhof niet beet en Conneh profiteerde vrij eenvoudig met de 0-1. Snel daarop verzuimde Jordie Briels meteen de nekslag uit te delen: hij liet de 0-2 liggen.

Op het gladde veld herstelde RKC zich vervolgens niet meer van de tegengoal van Conneh. Er kwamen nog wel mogelijkheden voor het team van Martin Koopman, maar die werden allemaal niet benut. De slotfase duurde lang en was hectisch, met kansen over en weer. In de extra tijd maakte Briels aan het laatste restje onzekerheid een einde: hij zorgde voor 0-2. Fortuna Sittard had op 29 augustus voor het laatst gewonnen en boekte nu pas de derde zege van de competitie: men staat zeventiende.