Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Rodgers zat aan de grond: 'Ik dacht dat mijn trainersloopbaan erop zat'

Laatste update:

Rodgers zette in 2008 zijn eerste stappen als hoofdtrainer bij Watford en verkaste na een jaar naar Reading. Ondanks een prima start bij die club werd hij op 16 december, na zes maanden in dienst te zijn geweest, op straat gezet. De club stond toen net boven de degradatiestreep in de Championship. "Mensen vragen mij wel eens: wat is je succesformule? En voor mij is het antwoord dan 'falen'. Dat is waar je beter van wordt", zegt Rodgers.

"Bij Reading voelde ik voor het eerst in mijn leven dat ik gefaald had. Ik had waarschijnlijk het script verkeerd gelezen, denkende dat ik drie jaar de tijd had. In werkelijkheid had ik maar twintig wedstrijden", weet Rodgers nu. "Ik had toen een keuze: of ik zou in de vergetelheid raken als hoofd opleidingen of zo, wat ik al veertien jaar had gedaan. Of ik kon karakter tonen en doorzettingsvermogen en er weer voor gaan."

Terwijl hij werkloos thuis zat overleed zijn moeder en was het drama compleet: Rodgers had geen voetbal om zich heen én verloor een zeer kostbaar familielid. De trainer bezocht Roberto Mancini bij Manchester City en bracht Steve McClaren, die toen trainer was van FC Twente, een bezoek. Dat gebeurde in aanloop naar de allesbeslissende wedstrijd tegen NAC Breda op de slotdag van het seizoen 2009/10. Hij had al geprobeerd sollicitatiegesprekken te krijgen, maar het draaide allemaal op niets uit: ook clubs in de League One wilden hem niet.

"Ik dacht dat mijn trainersloopbaan erop zat, voordat-ie goed en wel van start was gegaan", erkent Rodgers nu in een interview met de Daily Mail. "Ik ging er vanuit dat ik een aantal jaren hulptrainer zou zijn bij Manchester City, voordat ik weer ergens mijn naam kon gaan proberen te vestigen. Maar op een dag pakte het allemaal goed uit. Ik zat in de McDonald's met mijn kinderen toen Swansea City belde, die wilden graag met me praten. En later die week werd ik trainer van Swansea."

Vanaf dat moment ging de zon weer schijnen voor Rodgers. In zijn eerste seizoen bij the Swans leidde hij de club naar de finale van de play-offs en daarin werd zijn oude club Reading met 4-2 geklopt: voor het eerst in de geschiedenis ging een club uit Wales naar de Premier League. En in het seizoen dat volgde was Swansea City zogenaamd degradatiekandidaat nummer één, maar de club eindigde wonderbaarlijk knap als elfde. Rodgers had toen al bijgetekend tot medio 2015.

Een maand later stelde Liverpool hem aan als opvolger van Kenny Dalglish, die twee weken eerder was weggegaan van Anfield. In het eerste seizoen onder Rodgers finishte de club als zevende en werd het voortijdig uitgeschakeld in de Europa League en FA Cup. Nu gaat het stukken beter en doet de club nog volop mee om de landstitel, zeven speelronden voor het einde. De laatste zeven competitieduels werden allemaal gewonnen en zondag wacht een ontmoeting met Tottenham Hotspur.

Ik denk dat Brendan Rodgers Liverpool prijzen gaat bezorgen

Meer nieuws

Het AD weet waarom Pascal Jansen en Frank de Boer geen opties voor Ajax waren
0
Gewilde Wirtz is 'toptarget' en ziet specifieke transfer in 2025 zelf ook zitten
11
De 15 namen die Arne Slot deze zomer kunnen opvolgen bij Feyenoord
49
Footy Headlines lekt na thuistenue ook uitshirt Feyenoord voor komend seizoen
24
Feyenoord ontvangt gigantisch bedrag van Liverpool voor Arne Slot
93
Oosting zet deur voor toptarget Twente wagenwijd open: 'Als zo'n speler...'
31

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties